SHARE
Android Hotspot

Telefoanele Android au o funcție destul de interesantă numită Hotspot, funcție care le transformă practic în routere Wi-Fi. Pentru ca funcția Hotspot să funcționeze, trebuie să ai activat traficul de date 3G sau 4G și Wi-Fi oprit. Pe mine unul această funcție m-a salvat de câteva ori  și am să vă explic cum. A picat netul acasă și avem nevoie să trimit niște materiale cuiva pe mail, de pe laptop. Am folosit astfel telefonul mobil cu funcția Hotspot pe post de router și am conectat laptopul fără probleme la noua rețea creată. E clar că viteza nu a fost aceeași ca pe Wi-Fi-ul de la RDS, dar a fost suficientă cât să îmi permită să-mi fac treaba.

ATENȚIE! Dacă vă bate gândul să faceți și voi chestia asta când sunteți la ananghie, țineți cont de faptul că pe calculator sau pe laptop, browserele web consumă mult mai multe resurse. Se consumă câțiva GB de trafic în doar câteva minute dacă nu știi ce faci. Laptopul sau PC-ul nu știu de unde vine internetul cu pricina ca să optimizeze treburile. Să nu vă treziți cu costuri suplimentare imense din cauza acestei funcții. E o soluție de avarie după părerea mea, nu trebuie folosită zilnic.

Cum setezi un hotspot pe telefonul tău Android

Trebuie să mergi la Settings și să cauți funcția Mobile Hotspot and Tethering. O să apară scrisă diferit în funcție de versiunea sistemului de operare. Nu uita să dezactivezi Wi-Fi înainte pentru că, după cum spuneam mai sus, Wi-Fi și hotspot nu pot funcționa în același timp.

Odată activat, mobile hotspot, începe să scanezi după rețele Wi-Fi cu laptopul tău sau cu dispozitivul cu care vrei să te conectezi la net via Wi-Fi. O să ai afișat în telefon o parolă de genul „wdqn1714” care poate fi schimbată și cam atât. E destul de simplu dar repet, mare atenție la consumul de date. Conexiunea la hotspot este identică cu conexiunea la o rețea Wi-Fi normală.

Articole Recomandate

Cum să oprești zgomotul produs de camera foto la diferite modele de telefoane An... Zgomotul camerei foto pe telefoanele Android poate să fie de multe ori enervant, în special în situația în care vrei să faci poze fără ca cei din jur ...
Cum să îmbunătățești durata de viață a bateriei pentru Samsung Galaxy S8 și Sams... Cele două telefoane ale Samsung stau destul de bine la capitolul baterie deocamdată, mulți dintre voi veți spune că nu e nevoie de nicio intervenție d...
Cum repari portul audio de la telefon atunci când acesta nu mai funcționează Ai observat că portul audio de 3.5 mm de la telefonul tău Android nu mai funcționează? Ei bine, nu te speria. Problemele cu acel port nu sunt atât de ...

Ți-a plăcut acest articol? Înscrie-te la NEWSLETTER

Îți vom trimite o dată pe săptămână cele mai importante știri din lumea Android! Nu vă faceți griji, urâm SPAM-ul la fel de mult ca voi.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here