Home Tutoriale Cum scapi de eroarea SCREEN OVERLAY DETECTED

Cum scapi de eroarea SCREEN OVERLAY DETECTED

3401
0
SCREEN OVERLAY DETECTED

Așadar, primești mesajul SCREEN OVERLAY DETECTED și nu știi ce să faci. Astăzi vom discuta despre această problemă și vom vedea cum poate fi ea neutralizată.

Să vedem mai întâi care este cauza acestui „mesaj de eroare”. Sistemul de operare Android te avertizează despre faptul că un screen overlay a fost detectat în momentul în care folosești floating apps. Apoi, pornești o nouă aplicație doar instalată care necesită drepturi de acces.

Floating apps reprezintă acele cheat heads de la Facebook Messenger, care practic „plutesc” peste alte aplicații. Ca exemplu zic. Acest mesaj cu SCREEN OVERLAY DETECTED apare cel mai des la posesorii de Samsung și Motorola, însă nu este o regulă. Aceasta nu este de fapt o eroare ci mai degrabă o măsură de securitate. Aplicațiile cer permisiunea pentru a folosi anumite componente ale telefonului (memoria internă sau camera, etc). În teorie, un display overlay poate interfera cu un dialog prin care cere permisiuni, așa că trebuie să dezactivezi această funcție pentru a purta dialogul.

Cum scapi de eroarea SCREEN OVERLAY DETECTED

Mergi la SETTINGS , caută termenul „draw” și fii atent la Draw over other apps. Pentru cei care au telefoane Samsung, calea este SETTINGS, Applications, Application Manager, More – Apps that can appear on top. Mai departe, verifică permisiunile aplicației problemă.

Cum identifici aplicația cu pricina? Păi trebuie să te uiți pe display să vezi dacă apare vreo iconiță plutitoare. Dacă apare, aceea cauzează problema, dezactivează aplicația din lista despre care discutam mai sus. Cele mai dese raportări SCREEN OVERLAY DETECTED apar în cazul în care sunt instalate aplicații ce pot schimba culorile display-ului sau pot să ajusteze luminozitatea ecranului dar și aplicații celebre precum Clean Master.

Dacă nu știi care este cauza, dezactivează pe rând aplicațiile din Apps that can appear on top. După ce ai dezactivat aplicații din acea listă încearcă din nou să lansezi aplicația cu pricina, aplicația pe care telefonul nu te-a lăsat să o lansezi. La final, pentru ca celelalte aplicații pe care le-ai oprit mai devreme să funcționeze, trebuie să le pornești înapoi permisiunile pentru overlay.

Aplicații cu care poți corecta problema SCREEN OVERLAY DETECTED

Există câteva aplicații care pot să vă ajute în acest sens, însă sunt pline de reclame. Parcă mai ușor și simplu este să rezolvi treaba fără să mai instalezi nimic. Install Button Unlocker se numește una dintre ele, Alert Window Checker ar fi altă aplicație de acest gen. Rămâne la aprecierea voastră.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here