Home Tutoriale Cum efectuăm corect o resetare la setările din fabrică (Factory Reset)

Cum efectuăm corect o resetare la setările din fabrică (Factory Reset)

1318
0
SHARE

Resetarea la setările din fabrică (Factory Reset) este de multe ori soluția pentru multe bube, probleme cu care se confruntă dispozitivele noastre Android. Din păcate, acest sistem de operare deși a ajuns la o versiune destul de avansată, tot face figuri. Deși o spun cu jumătate de gură, este departe de stabilitatea iOS-ului.

Resetarea la setările din fabrică (Factory Reset) este o operațiune destul de simplă care însă, pentru a se bucura de succes și pentru a rezolva problemele cu aplicațiile ori de funcționare, are nevoie de un pic de pregătire. Haideți să vedem despre ce este vorba, cum anume efectuăm corect o resetare la setările din fabrică (Factory Reset).

Cum efectuăm corect o resetare la setările din fabrică (Factory Reset)

Pregătirea pentru resetarea la setările din fabrică (Factory Reset)

Dacă folosiți backup-ul făcut de Google, dezinstalați aplicațiile care fac probleme sau cele pe care nu le mai folosiți, altfel, după resetare, Google o să vi le instaleze înapoi.

Salvați toate fotografiile sau videoclipurile într-un cont cloud. De preferabil altul, în afară de Google. Este o măsură de siguranță care din punctul meu de vedere este necesară.

Notați pe o foaie parolele de la conturile de socializare, veți avea nevoie de ele după resetare pentru a vă putea loga din nou, de la aplicațiile de internet banking la fel.

Operațiunea de resetare la setările din fabrică (Factory Reset)

Trebuie să mergeți la SETTINGS, apoi la GENERAL MANAGEMENT. Ultima opțiune va fi cea de RESET. În acest meniu există 3 opțiuni: resetarea setărilor telefonului (fără pierdere de date), resetarea newtorking (resetare Wi-Fi, Bluetooth, Date Mobile) și resetarea la setările din fabrică – Factory Data Reset. Aceasta din urmă trebuie accesată.

Ce se va pierde după această resetare mai exact?

  • conturile de Google (de-asta am zis să notați acum parola cât sunteți logați) adică Gmail, YouTube, din telefon. Atenție, nu se șterg conturile de tot de la Google, se elimină doar din telefonul respectiv care se resetează la setările din fabrică.
  • conturile de Facebook și WhatsApp
  • datele stocate de aplicații inclusiv poze, fișiere video și audio
  • setările telefonului
  • aplicațiile desăcrcate și instalate
  • muzica
  • pozele
  • toate datele utilizatorului

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here