Home Diverse Cum deosebim un fotograf de nuntă cu adevărat profesionist de un impostor?

Cum deosebim un fotograf de nuntă cu adevărat profesionist de un impostor?

1776
0
fotograf de nunta

Există în acest moment foarte mulți indivizi care își fac reclamă atât online cât și prin viu grai în societate, că oferă servicii foto-video pe la nunți, botezuri, diverse ocazii. Din păcate mulți dintre ei nu sunt altceva decât niște impostori ai lumii fotografice de care ai face bine să stai departe.

Există câteva indicii destul de solide prin intermediul cărora vei putea face diferența între un fotograf nuntă cu adevărat profesionist și un asemenea personaj al cărui scop principal este doar banul, nu și calitatea serviciilor oferite. Să vedem cum deosebim un fotograf nuntă profesionist de un impostor…

Cum deosebim un fotograf de nuntă cu adevărat profesionist de un impostor al lumii fotografice?

Un fotograf nuntă cu adevărat profesionist are experiență – în ultimii ani piața fotografiei de nuntă s-a umplut de impostori nu neapărat din cauza faptului că acest domeniu este unul destul de bănos, ci mai degrabă din cauza faptului că tehnologia modernă a facilitat extrem de mult accesul la clientelă.

Cu alte cuvinte, din cauza aparatelor foto foarte performante care pot scoate fotografii foarte bune pe modul AUTO, mulți oameni care au cumpărat asemenea aparate pentru un simplu hobby au început să presteze și servicii foto video pe la nunți, botezuri, diverse sindrofii. Ei bine, din punctul meu de vedere, un fotograf nuntă cu adevărat profesionist în seama căruia poți lăsa cu încredere amintirile de la nunta ta, are un minim de 10 ani experiență în acest domeniu. Are și el aparate moderne, dar are și experiență.

Un fotograf nuntă cu adevărat profesionist are portofoliu online – vremurile pe care le trăim sunt mai mult decât tehnologizate și ancorate în virtual. Nu există absolut niciun motiv, dacă ești fotograf nuntă profesionist, să nu deții un portofoliu de lucrări online. Să vadă și potențialii clienți ce poți să faci tu cu un aparat foto în mână. Desigur, impostorii nu au așa ceva pentru că ei nu au fotografii uimitoare. Ei vor încerca să convingă potențialii clienți doar prin vorbe. Și culmea, din păcate, mulți oameni cad în această plasă a vorbelor frumoase. Oamenii trebuie să înțeleagă faptul că nu vorbele garantează succesul.

Apoi, prin intermediul acestui portofoliu, mai există posibilitatea ca potențialii clienți să observe dacă fotograful cu pricina este unul capabil să capteze emoție în cadrele sale. Acesta este un aspect foarte important care ține numai de profesionalism. Un fotograf nuntă cu adevărat profesionist simte cadrele, unghiurile, dar simte mai ales emoția care există în anumite momente ale evenimentului și știe când să apese pe butonul aparatului. Este o sincronizare perfectă între moment – emoție – fotograf.

Puteți alege din start un fotograf profesionist care să securizeze amintirile evenimentului

Acestea sunt cele mai importante indicii prin intermediul cărora putem deosebi un fotograf nuntă amator, sau un impostor al fotografiei de nuntă, de un profesionist adevărat. Mare atenție așadar la experiența profesională pe care acesta o are, la portofoliul de lucrări online și mai ales la capacitatea acestuia de a capta emoția în cadrele pe care le surprinde în cursul evenimentelor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here