Home Tutoriale Butonul lateral nu mai funcționează – cum deblochezi telefonul și cum oprești...

Butonul lateral nu mai funcționează – cum deblochezi telefonul și cum oprești display-ul

1181
0

Butonul lateral al telefonului android, mă refer la cel de pe partea dreaptă, este folosit pentru a porni/opri telefonul dar și pentru a-l debloca, ulterior pentru a stinge display-ul în momentul în care nu-l mia folosești și-l lași jos din mână. Din păcate, acest buton, după o perioadă mai lungă sau mai scurtă de timp, depinde fiecare cum are bafta, începe să nu mai răspundă așa bine la comenzi. Apeși pe el cu toată puterea la început doar ca să-l faci să meargă iar cu timpul vei observa că se va defecta de tot. Ei bine, ce rămâne de făcut în acea situație dacă nu avem bani să mergem la service, sau să mergem la magazin să ne cumpărăm un telefon nou nouț?

Deblocarea telefonului Android fără butonul lateral

Una dintre soluții rămâne senzorul de amprentă, folosit adesea pentru a ne loga în aplicațiile bancare și, în curând prin apariția passkey, va fi folosit la logarea în aplicațiile Social Media. Senzorul de amprentă există astăzi și pe telefoanele low end, spre exemplu eu am un Samsung Galaxy J6 2018 și are senzor de amprentă. Telefonul a costat undeva la 650 de lei în urmă cu 5 ani și, iată, are senzor de amprentă și încă unul destul de reușit.

Blocarea telefonului / stingerea display-ului fără butonul lateral

Stingerea ecranului se poate face rapid, în maxim 15 secunde din momentul în care încetezi să-l folosești, prin intermediul setării SCREEN TIMEOUT. Găsești această setare mergând la SETTINGS – DISPLAY. Aici setezi cel mai scurt interval de stingere a ecranului, respectiv 15 secunde. Sau 30 de secunde dacă 15 vi se pare prea puțin.

Apoi, va trebui să mergeți la SETTINGS – SCREEN LOCK – SECURE LOCK SETTINGS – LOCK AUTOMATICALLY – aici alegeți ce doriți, IMMEDIATELY sau 5 secunde. Această setare va bloca telefonul instant când ecranul se va opri sau la 5, 10, 15 secunde după ce ecranul se va stinge. Apoi, pentru deblocare va fi suficient acționarea senzorului de amprentă. Este o soluție care nu necesită setări avansate și care elimină complet necesitatea butonului lateral.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here