Home Editorial Backup, backup, backup. Cât de important este backup pentru un telefon Android?

Backup, backup, backup. Cât de important este backup pentru un telefon Android?

2080
0
backup

Zilele trecute m-a sunat o fostă colegă de muncă să încerc să o ajut cu un telefon. Fusese în concediu la mare și ștersese din greșeală toate fotografiile făcute, ștersese de fapt întreg folderul Camera din telefon. Am spus de nenumărate ori faptul că în ziua de azi e nevoie de backup mai ales atunci când e vorba despre lucruri importante iar amintirile din concediul nostru de 7 zile cred că se încadrează în această categorie fără probleme.

Recuperarea datelor pe Android nu se poate face cu una cu două. Funcționează doar parțial și dacă ești genul care nu știe decât să stea pe Facebook pe telefonul mobil, ești oarecum terminat. Cea mai bună soluție pentru a recupera datele șterse rămâne un service GSM autorizat unde pentru  30 – 50 de lei, oamenii se vor chinui să folosească niște softuri precum Dr. Fone. Poți cumpăra și tu asemenea softuri, însă nu există siguranța că vei putea recupera datele șterse vreodată.

Sunt bune aplicațiile Android pentru recuperarea datelor?

Am încercat evident niște aplicații Android pentru recuperarea pozelor șterse din telefon și din păcate nimic nu a funcționat. Probabil din această cauză nu există nici o aplicație în PlayStore mai bine cotată de 4 stele. Iar cele care au 4 stele nu reușesc să recupereze nimic în cazul în care ștergi foldere și chestii de genul. Am încercat DigDeep Image Recovery și Restore Image. Cele două au găsit fotografii șterse, dar nu ce m-a interesat pe mine. Au funcționat doar parțial.

Care sunt soluțiile perfecte pentru salvarea automată a fotografiilor?

Mie îmi place să folosesc Dropbox. Urcă totul în cloud în momentul în care ajungi la Wi-Fi dar are setare care-ți permite să faci upload și de pe traficul de date 3G sau LTE. Aplicația are setare automată care urcă pozele în momentul în care le-ai făcut. La 2 minute după ce ai făcut poza, aceasta este deja în siguranță. Desigur, cei care nu doresc Dropbox pot folosi Google Photos, Google Drive, chiar și Facebook unde se pot urca pozele în albume private. Urcați pozele oriunde numai salvați-le, dacă sunteți genul de oameni pentru care amintirile sunt foarte importante

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here