Home Diverse Armonie

Armonie

3361
0

Starea de spirit este un subiect destul de interesant pe tema caruia s-au scris romane intregi. Oamenii sunt masini cu doua volane: unul reprezinta mintea, iar celalalt reprezinta emotia. Desi in acest moment umanitatea nu cunoaste modul in care apar emotiile, exista diverse tehnici prin care le putem invata si controla. Organismul nostru trebuie sa fie un tot unitar care sa functioneze cum vrem noi, nu cum vrea el. E destul de dificl sa ne cunoastem in totalitate, sa descoperim lucrurile care ne plac si lucrurile care ne displac. Oamenii sunt fiinte destul de ciudate, mai mereu exita atunci cand au de luat o decizie chiar daca discutam despre stabilirea unor sarcini simple, precum propria descoperire sau schimbarea felului de a fi.

Felul de a fi, desi suna a ceva tipic romanesc, reprezinta trasaturi de caracter combinate. Felul de afi insumeaza personalitate, caracter, dorinte, vise, inteligenta si asa mai departe. Foarte putini sunt oamenii constienti de faptul ca felul lor de a fi afecteaza pe cei din jur, sau datorita felului lor de afi, indeparteaza oamenii si ii tin la distanta. Din pacate, omul perfect inca nu s-a inventat si nici carti care sa te invete cum sa devii unul nu s-au prea scris decat pe nisa de SF. Perfectiunea nu exista, insa trebuie sa tindem sprea ea atata timp cat traim.

Trebuie sa fim in armonie cu noi insine. Psihicul este o arma extraordinar de puternica in dezvoltarea personala a fiecaruia. Din pacate, exista doua categorii de oameni: oamenii puternici, care reusesc sa faca tot ceea ce isi propun fara sa tina cont de parerile altora sau de rautati, si oamenii slabi, oamenii care se sfiesc intotdeauna sa ia decizii ori de frica, ori de nehotarare, ori de ridicol. Din fericire, exista firme care se ocupa cu asemenea traininguri personale. Click aici ca sa vezi un asemenea specialist. Din pacate, atunci cand au o problema, romanii nu prea se grabesc sa o rezolve apeland la o persoana de specialitate, inclusiv psiholog, medic, etc. La tara stim cu totii ca preotul satului tine loc de orice si nu cred ca este o solutie prea buna.

Atata timp cat vom trai cu prejudecati si cu o stima de sine care se situeaza undeva la genunchiul broastei, niciodata nu vom reusi sa avansam in viata. Daca suntem oameni slabi asta nu inseamna ca este ceva rau, din contra, suntem oameni mult mai afectuosi si mai sufletisti fata de cei care nu pot fi atinsi de nimic. Insa, trebuie sa reusim sa ne punem la punct anumite lacune in ceea ce priveste increderea in noi. Un caracter puternic se poate modela pentru ca nu toti ne nastem cu aceleasi gene, cu aceeasi personalitate.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here