Home Editorial 8 lucruri despre Android pe care nu le-ai fi crezut niciodata adevarate...

8 lucruri despre Android pe care nu le-ai fi crezut niciodata adevarate (III)

1911
0

Haideti sa vedem si ultima parte, ultimele 3 lucruri interesante legate de sistemul de operare Android pe care multi nu le-ar crede fara dovezi concrete.

  1. Orice utilizator de Android ii datoreaza lui Steve Jobs multumiti. Nu este o gluma, intre 2005 si 2007, Android avea un singur dusman de moarte, Microsoft. La vremea respectiva, Microsoft era cel mai mare si cel mai tare din parcare. In vremurile in care fiecare telefon era diferit, Motorola avea propriul OS, Nokia la fel, Samsung la fel, echipa de la Android s-a gandit ca daca cineva ar putea sa vina cu un sistem de operare standard, cei de la Microsoft ar fi singurii capabili. Cand Steve Jobs a dezvaluit pentru prima data iPhone, in 2007, echipa Android a trebuit sa se intoarca la punctul zero si sa o ia de la capat. Daca nu ar fi existat iPhone, telefonul tau Samsung, Sony sau Blackberry ar fi avut acum un sistem de operare Windows.
  2. In 2007, Android era mult mai interesant de cat iOS-ul de pe iPhone. Multi se gandesc ca Apple a revolutionat softul smartphone, insa adevarul este ca in 2007, echipa Android lucra la lucruri mult mai interesante. Spre deosebire de iPhone, care era foarte foarte dependent de iTunes, nu permitea multitasking sau macar copy-paste, Android a scos la iveala un telefon numit Sooner, ce avea toate aceste functii ce lipseau celor de la Apple. Din pacate, acest telefon Sooner era de-a dreptul pocit, urat, imposibil de vandut. iPhone arata a dispozitiv desprins dintr-un film SF, pe cand Sooner… mda…
  3. Android functioneaza in cosmos. In 2013, Nasa a lansat cativa sateliti ieftini numiti PhoneSats, ce ruleaza sistemul de operare Android. E vorba de 3 sateliti care acum nu mai exista intrucat au ars in atmosfera , insa si-au facut treaba admirabil la momentul respectiv. Ei trebuiau sa trimita poze din spatiu demonstrand faptul ca e posibil sa trimiti in cosmos sateliti foarte ieftini. Satelitii PhoneSats erau alcatuiti din doua HTC Nexus One si un Samsung Nexus S, iar costul total per satelit se ridica undeva la maxim 3500 de dolari, ceea ce inseamna ieftinea in breasla cosmonautica.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here