SHARE
aplicația Allo

Evident, Allo va deveni aplicația default a sistemului de operare Android pe parte de mesagerie instant. Include integrarea cu Google Assistant, ce-ți permite să cauți restaurante, să faci rezervări și să cauți imagini în interiorul aplicației cu pricina. Ei bine, deși pentru unii acest Google Assistant pare plusvaloare, eu cred că există cel puțin 3 motive pentru care utilizatorii avansați nu vor migra către Allo.

3 motive pentru care utilizatorii avansați nu vor folosi aplicația Allo a celor de la Google

  1. Criptarea End to End nu este luată în serios

Setările inițiale ale aplicației Allo nu prevăd criptarea datelor End to End. Alte aplicații de mesagerie de renume precum WhatsApp sau Telegram au implementat de mult e2e pentru utilizatorii lor.

End to End este o formă de securitate foarte bună și iese în evidență prin faptul că doar cel care trimite și cel care primește un mesaj pot vedea conținutul acestuia.

Orice intermediar dintre cei doi nu poate pune mâna pe informație de nici un fel. Tot ce primește este un mesaj criptat ce nu poate fi descifrat.

  1. Google consideră intimitatea utilizatorului mai puțin importantă

După cum spuneam mai sus, setările de bază ale aplicației Allo nu includ criptare end to end. Acest lucru va fi posibil doar dacă vei folos Allo  printr-un mod incognito asemănător celor disponibil în Google Chrome.

Ei bine, această opțiune este destul de greoaie iar cei de la Google motivează lipsa e2e pe seama faptului că Google Assistant trebuie să învețe cât mai multe lucruri despre tine. Google Assistant trebuie să-ți poată citi mesajele și e2e presupune după cum spuneam o masă pentru doi, nu pentru trei. Deși putem înțelege sacrificiul, pentru noi, utilizatorii avansați securitatea e mai importantă.

  1. Acțiunile sunt mai importante decât cuvintele

Ținând cont de suportul Google pentru Apple în privința cazului din San Bernardino, unde Apple a refuzat să colaboreze cu FBI pentru deblocarea unui iPhone criptat, se pare că în realitate Google nu ține atât de mult la securitate și la siguranța utilizatorilor din moment ce vine cu un Allo necriptat.

Degeaba ia apărarea celor de la Apple dacă sunt doar simple cuvinte. Acțiunile sunt cele care vorbesc de la sine și eu unul nu prea am încredere în Google după chestia asta…

 

Articole Recomandate

TOP 8 telefoane de clasă medie – august 2018 Numesc telefoane de clasă medie, acele dispozitive Android care costă sub 1000 de lei, mai bine zis pe cele care au un preț cuprins între 500 și 1000 ...
VARĂ INCENDIARĂ – TOP TELEFOANE SUB 500 DE LEI (buget de avarie) Avem parte de o vară incendiară, așa că e momentul să facem și un top incendiar cu telefoane mobile sub 500 de lei. Evident, este un top de mega buget...
Ce așteptări trebuie să ai de la un telefon Android de 1000 de lei? Un smartphone Android care costă 1000 de lei este departe de tot ceea ce înseamnă performanță uluitoare. Discutăm despre niște dispozitive de clasă me...

Ți-a plăcut acest articol? Înscrie-te la NEWSLETTER

Îți vom trimite o dată pe săptămână cele mai importante știri din lumea Android! Nu vă faceți griji, urâm SPAM-ul la fel de mult ca voi.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here