SHARE
bateria

Bateria consumată prea repede, încărcarea foarte lentă, aplicații care se blochează sunt câteva dintre problemele telefoanelor cu Android care au circ cu bateria. În acest mic ghid, vom încerca să vă ajutăm să rezolvați problemele legate de baterie atât timp cât nu este vorba despre o defecțiune ce necesită intervenție de specialitate într-un service autorizat.

Ți se consumă prea repede bateria?  Iată 4 probleme și 4 soluții

  1. Aplicațiile mari consumatoare de energie – ca să vezi dacă ai asemenea aplicații instalate în telefon, mergi la Settings, apoi la Battery. Dacă pe ecran apare o aplicație ciudată care consumă multă baterie, ai identificat problema. Bine, aplicație ciudată care consumă mult curent în afară de Facebook. Știm cu toții ce mare stres pentru baterie este această aplicație.
  2. Nu ești atent la luminozitate – e posibil ca setarea auto-brightness să-ți joace feste. E o funcție care consumă foarte mult curent prin intermediul procesorului, care calculează mereu și folosește senzorii pentru a regla intensitatea. Oprește această funcție și setează manual luminozitatea, de asemenea, nu uita să scurtezi și screen timeout (timpul cât display-ul stă ON după ce l-ai lăsat din mână și nu-l mai folosești).
  3. Încărcătorul nu funcționează – dacă ai lăsat telefonul la încărcat peste noapte și observi că bateria începe să se consume mult prea rapid, s-ar putea să ai o problemă cu încărcătorul. Folosește alt încărcător pentru a testa chestia asta. Aceeași soluție este valabilă și pentru telefoanele care se încarcă foarte, foarte greu deși sunt lăsate la priză ore bune. Nu mereu e bateria de vină.
  4. Bateria este defectă – după vreo 12 luni de utilizare, orice baterie începe să „obosească”. Producătorii spun că o baterie ar trebui să țină vreo mie de cicluri de încărcare, dar chestia asta depinde de multe lucruri. Dacă telefonul tău are o baterie accesibilă, o poți schimba fără să mergi la service. Dacă observi că se încarcă foarte greu, că nu ține, că se stinge telefonul deși mai aveai baterie e clar că a venit momentul să o schimbi. Nu înainte să verifici cele de mai sus.

Articole Recomandate

Cum scapi de eroarea SCREEN OVERLAY DETECTED Așadar, primești mesajul SCREEN OVERLAY DETECTED și nu știi ce să faci. Astăzi vom discuta despre această problemă și vom vedea cum poate fi ea neutra...
Cele mai bune metode pentru customizarea completă a telefonului Android Sistemul de operare Android iese în evidență prin posibilitatea de customizare, nu este atât de restrictiv precum iOS. Mai mult ca sigur acest aspect ...
Cum să scapi de eroarea UNFORTUNATELY APP HAS STOPPED Nimic nu e mai enervant decât să vrei să folosești o aplicație și să primești eroarea UNFORTUNATELY APP HAS STOPPED. Evident de multe ori această eroa...

Ți-a plăcut acest articol? Înscrie-te la NEWSLETTER

Îți vom trimite o dată pe săptămână cele mai importante știri din lumea Android! Nu vă faceți griji, urâm SPAM-ul la fel de mult ca voi.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here