Home Tutoriale Ți se consumă prea repede bateria? Iată 4 probleme și 4...

Ți se consumă prea repede bateria? Iată 4 probleme și 4 soluții

7874
0
bateria

Bateria consumată prea repede, încărcarea foarte lentă, aplicații care se blochează sunt câteva dintre problemele telefoanelor cu Android care au circ cu bateria. În acest mic ghid, vom încerca să vă ajutăm să rezolvați problemele legate de baterie atât timp cât nu este vorba despre o defecțiune ce necesită intervenție de specialitate într-un service autorizat.

Ți se consumă prea repede bateria? Iată 4 probleme și 4 soluții

  1. Aplicațiile mari consumatoare de energie – ca să vezi dacă ai asemenea aplicații instalate în telefon, mergi la Settings, apoi la Battery. Dacă pe ecran apare o aplicație ciudată care consumă multă baterie, ai identificat problema. Bine, aplicație ciudată care consumă mult curent în afară de Facebook. Știm cu toții ce mare stres pentru baterie este această aplicație. De asemenea, este posibil să ai probleme cu aplicațiile rămase active în fundal, aplicații pe care le poți identifica și opri din Developer Options. Dacă nu știi ce este Developer Options, caută pe site.
  2. Nu ești atent la luminozitate – e posibil ca setarea auto-brightness să-ți joace feste. E o funcție care consumă foarte mult curent prin intermediul procesorului, care calculează mereu și folosește senzorii pentru a regla intensitatea. Oprește această funcție și setează manual luminozitatea, de asemenea, nu uita să scurtezi și screen timeout (timpul cât display-ul stă ON după ce l-ai lăsat din mână și nu-l mai folosești).
  3. Încărcătorul nu funcționează – dacă ai lăsat telefonul la încărcat peste noapte și observi că bateria începe să se consume mult prea rapid, s-ar putea să ai o problemă cu încărcătorul. Folosește alt încărcător pentru a testa chestia asta. Aceeași soluție este valabilă și pentru telefoanele care se încarcă foarte, foarte greu deși sunt lăsate la priză ore bune. Nu mereu e bateria de vină.
  4. Bateria este defectă – după vreo 12 luni de utilizare, orice baterie începe să „obosească”. Producătorii spun că o baterie ar trebui să țină vreo mie de cicluri de încărcare, dar chestia asta depinde de multe lucruri. Dacă telefonul tău are o baterie accesibilă, o poți schimba fără să mergi la service. Dacă observi că se încarcă foarte greu, că nu ține, că se stinge telefonul deși mai aveai baterie e clar că a venit momentul să o schimbi. Nu înainte să verifici cele de mai sus.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here