Home Tutoriale Telefonul nu mai citește cartela SIM! Ce este de făcut pas cu...

Telefonul nu mai citește cartela SIM! Ce este de făcut pas cu pas?

361
0

M-am confruntat personal cu problema aceasta a cartelei SIM care deși este în telefon, pe ecran apărea mesajul cu NO SIM INSERTED. Așa că o să scriu aici câteva sfaturi utile pentru cei care se confruntă și ei cu această problemă destul de enervantă din punctul meu de vedere, și cred că și din al vostru.

Mie mi s-a întâmplat această problemă la un telefon dual sim. Primul lucru pe care l-am încercat a fost să strâng puțin de telefon în zona unde este cartela și am observat că uneori își revenea, alteori eram nevoit să dau restart la telefon pentru a avea din nou un telefon funcțional. După restart citea cartela din nou.

După o perioadă nici cu restart nu a mai funcționat așa că am scos cea de-a doua cartelă din telefon, am mutat cartela principală pe slotul SIM 2 și am mers așa o perioadă până când eroarea a început din nou să se manifeste, așa că am dezactivat dual sim, am dezactivat cu totul portul care îmi tot dădea eroarea.

Așadar, pas cu pas, trebuie făcute următoarele:

  • Mutați cartela pe SIM 2
  • Dezactivați SIM 1

Dacă telefonul nu este dual sim din păcate singura variantă o să fie vizita la service pentru că este clar că portul acela are probleme și nu aveți încă un port liber care să vă salveze. S-ar putea să scăpați cu restarturi ceva mai dese pentru o perioadă cum am scăpat și eu dar nimic nu este sigur.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here