SHARE
Tehnologia

Îmi aduc aminte de vremurile în care eram eu copil. Nu exista internet, nu existau telefoane, nu existau tablete. Dacă voiai să înveți un lucru erai destul de limitat în posibilități din nouă motive. În primul rând pentru că nu aveai decât cărți la dispoziție și în al doilea rând nu aveam bani pentru jucării inteligente. Erau și pe atunci fel de fel de chestii interesante dar de unde bani? Noi nu am crescut cu jocuri construit case și lucruri care să ne dezvolte în această direcție.

Copilăria în anii 90 era destul de limitată din toate punctele de vedere cu toate că se miza pe dezvoltarea capacității de interacțiune cu cei din jur. Socializarea reală, de la scara blocului a celor care au crescut cu cheia la gât a fost unul dintre aspectele anilor 90 care nu se vor mai întoarce niciodată. În ziua de azi copiii deși nu mai stau pe la scara blocului atât de mult,  au surse mult mai diversificate din care pot învăța lucruri noi.

Tehnologia te poate ajuta să-ți educi copilul atâta timp cât nu mizezi 100% pe direcția calculatoarelor și a internetului. Dacă abandonezi relațiile personale pe care cel mic le leagă jucându-se împreună cu alți copii, nu va fi tocmai ok. Deși prin oraș cam lipsesc magazinele din care poți cumpăra jucării de calitate, inteligente, cu care cei mici să se joace împreună, există jucării online pentru copii și bebeluși Educlass. Pe site-ul lor veți găsi tot ce lipsește din oraș, tot ce vă lipsește vouă ca părinți pentru a vă putea ocupa de dezvoltarea inteligenței copilului vostru în concordanță cu ideea de relaționare activă.

Atâta timp cât veți reuși să îmbinați tehnologia adică telefoanele mobile cu tabletele cu calculatoarele, laptopurile și jucăriile reale care dezvoltă inteligenta, de genul puzzle sau pentru construit diverse, cu siguranță cel mic va avea parte de o evoluție constantă și mult mai reală.  Știu că cei mici sunt destul de sceptici în ziua de azi când vine vorba despre jocuri ce nu se desfășoară pe calculator sau pe tabletă, însă sunt sigur că vor îndrăgi și noul, vor îndrăgi și jocurile de construcții atâta timp cât sunt de calitate și frumos lucrate.

Articole Recomandate

Ești nașă la botez? Iată ce ai de cumpărat… Viața de nașă nu e deloc simplă și nici ieftină. Dacă ai acceptat să fii nașă la un botez trebuie să știi că vei avea destul de mult de umblat și dest...
Vrei sa inveti programare? La ce sa te astepti Daca ai avut dintotdeauna o pasiunea pentru partea tehnica si nu ai reusit sa urmezi insa o facultate in acest sens sau daca te intereseaza sa te repr...
Limbajul de programare JAVA – ce il face atat de popular si utilizat Un limbaj de programare considerat mai accesibil decat alternativele, JAVA se utilizeaza in dezvoltarea de aplicatii web, insa totodata se foloseste p...

Ți-a plăcut acest articol? Înscrie-te la NEWSLETTER

Îți vom trimite o dată pe săptămână cele mai importante știri din lumea Android! Nu vă faceți griji, urâm SPAM-ul la fel de mult ca voi.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here