SHARE
display-urile telefoanelor

Cu toții iubim telefoanele cu ecrane generoase. Putem privi clipuri mult mai comod, filmele parcă sunt mai frumoase și jocurile mai distractive. De asemenea, cei care folosesc telefoanele în scopuri productive cu siguranță au nevoie de ecrane cât mai mari. Dar se vor micșora display-urile noastre cele de toate zilele în următorii ani? Ei bine, eu nu cred că posibil și am să vă spun de ce.

Tehnologia avansează și apar design-uri din ce în ce mai lipsite de margini pentru aceste ecrane precum cele Samsung Galaxy S8 sau S8+. Acolo avem un display clasic pe un telefon oarecum mai mic. Cu cât va exista mai puțin plastic în jurul display-ului cu atât spațiul va fi mai optimizat și se va putea micșora dimensiunea telefonului. Tehnologia bateriilor se va dezvolta de asemenea, ceea ce înseamnă că pe viitor vom vedea rezoluții mai bune pe ale noastre ecrane. Bateriile vor deveni mai mici și mai puternice.

Deși nimeni nu poate intui trendul display-urilor, dacă se vor micșora sau nu, un lucru este sigur: ce-i peste 6 inci dimensiune e greu de cărat. Telefoanele cu display-uri de peste 6 inci sunt grele și incomode. Cei care au mâini micuțe nu le pot opera cu una singură și așa mai departe. Cred că s-a ajuns la un nivel pe piață în care dispozitivele vor stagna ani buni. Nu văd fezabilă nici întoarcerea la ecrane de 4 inci întrucât acelea nu sunt deloc confortabile. Probabil dimensiunea clasică de 5-5.5 inci maxim va rămâne un etalon mult timp de aici înainte, micșorându-se eventual dimensiunea telefoanelor prin implementarea de ecrane din margine în margine.

Articole Recomandate

Cum scapi de numerele +2751007? De vreo câteva zile mă sună fel de fel de numere ciudate dar asemănătoare, de genul +27510071565 sau +27510071050 sau +27510071007. Evident, răspund ș...
TOP 8 telefoane de clasă medie – august 2018 Numesc telefoane de clasă medie, acele dispozitive Android care costă sub 1000 de lei, mai bine zis pe cele care au un preț cuprins între 500 și 1000 ...
VARĂ INCENDIARĂ – TOP TELEFOANE SUB 500 DE LEI (buget de avarie) Avem parte de o vară incendiară, așa că e momentul să facem și un top incendiar cu telefoane mobile sub 500 de lei. Evident, este un top de mega buget...

Ți-a plăcut acest articol? Înscrie-te la NEWSLETTER

Îți vom trimite o dată pe săptămână cele mai importante știri din lumea Android! Nu vă faceți griji, urâm SPAM-ul la fel de mult ca voi.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here