Home Tutoriale Măsuri simple pentru reducerea LAG-ului de pe telefoanele Android

Măsuri simple pentru reducerea LAG-ului de pe telefoanele Android

7589
0
lag

LAG-ul pe telefoanele Android poate să apară din multe cauze, de la încetinirea intenționată a telefoanelor de către producători, acumularea de memorie „nevăzută”, până la instalarea de aplicații ce consumă resursele pe ascuns, din fundal. Ei bine, atunci când LAG-ul apare, trebuie să luăm măsuri, altfel riscăm să ajungem internați la boli nervoase pentru că nimic nu e mai enervant decât să fii nevoit să dai un telefon iar din momentul în care apeși iconița de la agendă până când poți să cauți în ea, să treacă 5-6 secunde.

Măsuri simple pentru reducerea LAG-ului de pe telefoanele Android

  • resetarea. O simplă resetare poate face minuni. Eu am avut telefoane Android pe care nu le resetam cu lunile, chiar nu era nevoie.
  • dezinstalarea aplicațiilor nefolosite. Acumularea de aplicații în telefoanele noastre poate să umple memoria iar dacă se întâmplă, apare LAG-ul.
  • eliminarea cache. Aplicațiile de genul Facebook sau Messenger au prostul obicei să rețină multă memorie cache, fapt ce îngreunează funcționarea telefonului.
  • oprirea aplicațiilor. Sau disable apps în engleză. Este vorba despre oprirea aplicațiilor nefolositoare care nu pot fi dezinstalate.
  • resetarea la setările din fabrică. O măsură extremă dar de multe ori necesară. Telefoanele mobile sunt mici calculatoare și orice calculator o mai ia razna.
  • limitarea activității de fundal. Poți face acest lucru din Developer Options. Poți seta numărul de aplicații care să ruleze în fundal.
  • folosirea Cloud Storage. Spuneam mai sus că atunci când memoria se umple, telefonul se mișcă greoi. Mută în Cloud (Dropbox 2 GB/Google Drive 15 GB/Samsung Cloud 15 GB) absolut gratuit fișierele multimedia și scapi de problemă.
  • revenirea la OS-ul precedent. Multe probleme legate de LAG apar și după upgrade-ul la o versiune superioară de Android.
Previous articleLa ce trebuie să fim atenți atunci când alegem o cască Bluetooth?
Next articleSă ne pregătim de iarnă…
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here