Home Tutoriale Măsuri simple pentru reducerea LAG-ului de pe telefoanele Android

Măsuri simple pentru reducerea LAG-ului de pe telefoanele Android

8243
0
lag

LAG-ul pe telefoanele Android poate să apară din multe cauze, de la încetinirea intenționată a telefoanelor de către producători, acumularea de memorie „nevăzută”, până la instalarea de aplicații ce consumă resursele pe ascuns, din fundal. Ei bine, atunci când LAG-ul apare, trebuie să luăm măsuri, altfel riscăm să ajungem internați la boli nervoase pentru că nimic nu e mai enervant decât să fii nevoit să dai un telefon iar din momentul în care apeși iconița de la agendă până când poți să cauți în ea, să treacă 5-6 secunde.

Măsuri simple pentru reducerea LAG-ului de pe telefoanele Android

  • resetarea. O simplă resetare poate face minuni. Eu am avut telefoane Android pe care nu le resetam cu lunile, chiar nu era nevoie.
  • dezinstalarea aplicațiilor nefolosite. Acumularea de aplicații în telefoanele noastre poate să umple memoria iar dacă se întâmplă, apare LAG-ul.
  • eliminarea cache. Aplicațiile de genul Facebook sau Messenger au prostul obicei să rețină multă memorie cache, fapt ce îngreunează funcționarea telefonului.
  • oprirea aplicațiilor. Sau disable apps în engleză. Este vorba despre oprirea aplicațiilor nefolositoare care nu pot fi dezinstalate.
  • resetarea la setările din fabrică. O măsură extremă dar de multe ori necesară. Telefoanele mobile sunt mici calculatoare și orice calculator o mai ia razna.
  • limitarea activității de fundal. Poți face acest lucru din Developer Options. Poți seta numărul de aplicații care să ruleze în fundal.
  • folosirea Cloud Storage. Spuneam mai sus că atunci când memoria se umple, telefonul se mișcă greoi. Mută în Cloud (Dropbox 2 GB/Google Drive 15 GB/Samsung Cloud 15 GB) absolut gratuit fișierele multimedia și scapi de problemă.
  • revenirea la OS-ul precedent. Multe probleme legate de LAG apar și după upgrade-ul la o versiune superioară de Android.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here