Home Diverse Limbajul de programare JAVA – ce il face atat de popular si...

Limbajul de programare JAVA – ce il face atat de popular si utilizat

1135
0
programare

Un limbaj de programare considerat mai accesibil decat alternativele, JAVA se utilizeaza in dezvoltarea de aplicatii web, insa totodata se foloseste pentru a realiza aplicatii simple dedicate dispozitivelor mobile, dar si pentru a crea diverse programe pentru centrele de date de proportii.

Ce face din JAVA un limbaj atat de popular?

Limbajul JAVA se afla in topul celor utilizate de programatori in societatea actuala. De asemenea locurile de munca ce vizeaza utilizarea acestuia, numarul utilizatorilor, toate pun in loc de cinste JAVA. Exista o serie de factori care fac din acest program o vedeta.

  • JAVA se foloseste pe cele mai multe dispozitive mobile si nu numai. Folosesc acest limbaj atat consolele, laptopurile, smartphone-urile, dar si centrele de date, supercomputerele si asa mai departe. Numarul aparatelor care folosesc acest limbaj de programare se invarte in jurul cifrei de 3 miliarde.
  • Este conceput in asa fel incat sa identifice si sa elimine cele mai multe dintre erorile de programare. Este un motiv pentru care cei ce nu au vreun fel de experienta in domeniul informaticii se orienteza totusi spre un curs java online. Este preferat pentru acest atu si de catre programatori pentru ca ii ajuta sa fie mai eficienti si mai practici.
  • Prezinta un nivel inalt de siguranta, in sensul ca sansele de a fi infectate cu bug-uri atunci cand programele se realizeaza pe internet sunt destul de scazute.

In ce scop poate fi utilizat limbajul Java?

Java se poate compila si local si la distanta, asa cum se intampla in cazul celor mai multe limbaje de programare. Mai ales de cand categoria smartphone-urilor a cunoscut o dezvoltare atat de accelerata, programul a inceput sa domine topul celor utilizate in crearea de aplicatii. Iata care sunt cateva dintre domeniile in care se aplica limbajul.

  • Este utilizat in dezvoltarea de aplicatii mobile

Fie independent, fie in combinatie cu alte limbaje de programare, JAVA se utilizeaza la scara larga in realizarea de aplicatii diverse. Jocurile fata de care multi dezvolta pasiuni si chiar obsesii sunt realizate prin acest limbaj.

  • Se foloseste in dezvoltarea de site-uri

In principal pe acele site-uri foarte vizitate se foloseste programul JAVA. Spre exemplu Twitter utilizeaza JVM.

  • Realizeaza conectarea la baze de date

De asemenea isi dovedeste utilitatea acest limbaj si cand vine vorba despre memorarea si extragerea de date din baze specifice. In functie de necesitate, programul foloseste anumite interfete. Spre exemplu, in acest caz utilizeaza JDBC, ideala pentru a lucra la performante sporite.

  • Dezvolta interfete grafice

Prin Java se pot crea programe diverse. Indiferent de sistemul de operare, acesta utilizeaza aceeasi interfata. Din nou o particularitate a limbajului face acest lucru posibil – aici este vorba despre clasele Java Swing.

Desigur ca lista de exemple nu se incheie aici. Pe scurt spus, limbajul JAVA este unul pe care programatorii se pot baza indiferent de domeniu. Afla mai multe cu privire la acest limbaj si urmeaza un curs java online daca doresti sa faci performanta in acest domeniu de activitate.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here