SHARE
Întreținere

Telefoanele mobile au nevoie de întreținere, mai ales dacă aparțin unor oameni care nu le schimbă prea des. De exemplu, eu am un ritm de cumpărat dispozitive Android destul de lent, cam o dată la 2 ani se întâmplă „minunea”. În acest timp am învățat cum să întrețin dispozitivele astfel încât să arate și să funcționeze la fel de bine ca-n prima zi chiar și după ani buni. Iată cum am făcut.

Întreținere elementară pentru telefoanele mobile Android

Curățarea telefoanelor Android

Telefoanele Android trebuie curățate din când în când iar recomandarea mea este ceva de genul soluțiilor Pronto pentru electronice. De asemenea, dacă aveți capacul de la baterie detașabil, ar fi indicat să îl desfaceți o dată pe lună să curățați praful dinăuntru. Clemele care fixează acel capac se pot slăbi din cauza acumulărilor de praf. Curățarea și desfundarea porturilor este imperios necesară. Puteți folosi în acest scop scobitori din lemn. Mare atenție însă, să nu forțați sau să stricați ceva.

Întreținere software telefoane Android

  • Dezinstalați toate aplicațiile nefolositoare, jocurile cu care nu mai aveți treabă
  • Încărcați pozele în cloud și eliberați memoria internă a telefonului Android
  • Dați un factory reset pentru a corecta potențiale erori/conflicte software (+clear cache)
  • Update la absolut tot ce mișcă: sistem de operare, securitate, aplicații

Întreținere hardware telefoane Android

Înlocuirea bateriei – se recomandă dacă telefonul a depășit un an de utilizare. După un an, această componentă nu va mai funcționa corect (încărcarea va dura mult iar OTS se va micșora).

Înlocuirea foliei – deși foliile moderne din sticlă sunt destul de rezistente, e bine să le înlocuiți măcar o dată pe an. Recomandarea noastră este să faceți acest lucru într-un service autorizat.

Înlocuirea capacului de baterie – în cazul în care este unul detașabil. Probabil după 1 an de utilizare va arăta destul de rău și nu va mai sta nici foarte fix pe telefon. Se poate schimba și carcasa cu totul.

Testare încărcare – trebuie testat încărcătorul să vedeți dacă acesta funcționează în parametri normali. Pentru acest lucru vă puteți descărca aplicația Ampere pe dispozitivul Android. De asemenea, este recomandat să faceți această testare după ce cumpărați o baterie nouă.

Bonus – Nu uita să verific când expiră garanția. Dacă telefonul are anumite defecte de fabricație iar perioada de garanție expiră, acestea nu vor mai putea fi remediate gratuit. Mulți utilizatori, din dorința de a nu sta săptămâni bune fără telefon, amână operațiunea.

Articole Recomandate

4 tehnologii moderne pe care TOATE telefoanele Android ar trebui să le aibă Tehnologia evoluează fantastic de repede atunci când vine vorba despre telefoanele mobile, însă din păcate, unele soluții cu adevărat utile, sau mai b...
La ce trebuie să fim atenți atunci când alegem o cască Bluetooth? Casca Bluetooth devine un accesoriu de nedespărțit pentru cei care sunt nevoiți să vorbească la telefon în timp ce conduc și nu numai, în special pent...
Ghid de achiziție pentru telefoanele Android SECOND HAND Achiziția unui telefon Android nu este lucru simplu, de multe ori e greu să ne hotărâm atunci când este vorba despre un dispozitiv nou, d-apăi unul se...
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here