Home Diverse Implant dentar sau proteza dentara

Implant dentar sau proteza dentara

1602
0
Implant dentar

Am intalnit de-a lungul timpului in viata noastra atat oameni cu implant dentar , cat si oameni cu proteza dentara. Aparent, ambele tipuri de oameni par sa aiba confortul dorit. Insa, in realitate e asa? Astazi vreau sa va vorbesc putin despre diferentele care apar atunci cand alegi una din aceste variante.

In primul rand oamenii aleg in functie de pret. In mod categoric o proteza dentara este cu mult mai ieftina decat un implant dentar. In plus, daca ai „norocul” sa-ti lispesca mai multi dinti, cu greu iti poti permite implanturi pentru toti. Preturile sunt destul de scumpe, deoarece materialele sunt de calitate. Numarul celor care poarta proteze este mai mare decat al celor cu implanturi si acest lucru e in principal din cauza pretului. Sunt insa si oameni foarte in varsta care cred ca nu se mai merita sa investeasca in implanturi si opteaza pentru proteze.

Un alt aspect care face diferenta intre implant si proteza este confortul. In cazul unui implant, ai parte de tot confortul dorit. Nu mai simti durere, nu mai ai alte probleme care pot aparea. Cu protezele insa e putin mai dificil. In primul rand nu e confortabil, deoarece protezele trebuie schimbate periodic, trebuie scoase, introduse inapoi, curatat, fixate, etc. In al doilea rand, restul dintilor pot fi afectati de proteza. Asadar, din punct de vedere al confortului, in mod categoric castiga detasat implanturile.

Estetica este un alt aspect care poate face diferenta. Spun poate, deoarece sunt cazuri in care protezele sunt realizate extrem de bine si nu par a fi proteze. Sunt insa si cazuri in care protezele nu sunt realizate foarte bine si ai de suferit din punct de vedere estetic. In cazul implanturilor, lucrurile stau foarte bine in privinta esteticii. Impanturile dentare arata ca dintii naturali si sunt de dorit pentru persoanele care vor un zambet perfect, indiferent de varsta.

In momentul in care alegi o proteza sau un implant dentar, marea problema pe care ti-o pui tine de modul in care vei manca si vei simti gustul alimentelor. La urma urmei, un motiv pentru care vrei proteza sau implant este acela ca sa poti manca mai comod si mai simplu. In privinta protezelor, acestea pot ingreuna masticatia si pot oarecum suprima gustul mancarii. La implanturi insa lucrurile sunt diferie. Totul se desfasoara la fel ca si cum ai avea dinti naturali. Mancarea se mesteca usor si gustul se simte in totalitate.

Acestea sunt principalele aspecte care fac diferenta intre o proteza dentara si un implant dentar. Analizeaza-le bine si opteaza pentru solutia potrivita pentru tine. Insa, daca iti permiti financiar si din punct de vedere medical, opteaza pentru un implant denatar. Acesta are multe beneficii si te va ajuta mult mai mult decat o proteza dentara.

Cand alegi clinica pentru servicii de implantologie, alege-o cu grija, astfel incat sa beneficiezi de calitate, transparenta si respect. Daca ai nevoie de informatii legate de implanturi sau de alte interventii care au legatura cu stomatolgia, intra pe site-ul celor de la Cris Smile.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here