Home Editorial Ghid de achiziție pentru telefoanele Android SECOND HAND

Ghid de achiziție pentru telefoanele Android SECOND HAND

2517
0
telefoanele Android SECOND HAND

Achiziția unui telefon Android nu este lucru simplu, de multe ori e greu să ne hotărâm atunci când este vorba despre un dispozitiv nou, d-apăi unul second hand? Pe o piață la mâna a doua precum cea din România e destul de simplu să iei țeapă așa că în cele ce urmează vom face un mic ghid de achiziție pentru telefoanele Android second hand, astfel încât cei tentați să facă o asemenea achiziție să reducă riscurile de a fi păcăliți.

Ghid de achiziție pentru telefoanele Android SECOND HAND

În primul rând, trebuie să menționez faptul că eu unul NU recomand achiziția de telefoane second hand. Sunt uzate, tehnologia e veche, garanția nu există. Dacă totuși vreți să vă riscați, aveți în vedere următoarele aspecte:

  • Cele mai sigure cumpărături le veți face pe Okazii.ro. De ce? Pentru că acolo există implementat un sistem de calificative similar celui de pe E-Bay sau Amazon, care spune multe despre vânzători. Dacă vezi un telefon SH la un vânzător cu să zicem 50 de calificative 100% pozitive, poți avea încredere că descrierea produsului corespunde cu realitatea. Eu unul alt site pentru așa ceva nu pot să recomand.
  • Dacă vrei să cumperi de pe site-uri de genul OLX. Cel mai bine ar fi să cumperi telefonul de la o persoană aflată în aceeași localitate cu tine. Vă întâlniți personal, testezi telefonul, vezi ce și cum. Nu recomand sub nicio formă achiziția de telefoane Android pe OLX prin curier. Chiar dacă pe site scrie că poți verifica coletul, curierul nu te va lăsa să pornești dispozitivul și să-l testezi. Te va lăsa doar să verifici fizic dispozitivul să vezi dacă este întreg, să nu fie spart sau crăpat de la transport.

Dacă totuși ai chef de adrenalină și vrei să cumperi prin curier de pe OLX:

  • asigură-te că cel care vinde telefonul are mai multe produse listate
  • stai departe de vânzători cu nume de utilizator ciudate gen „Gigi Boss”
  • stai departe de vânzătorii cu poze de profil mai „tuciurii”.
  • stai departe de vânzătorii care-ți răspund arogant sau furioși la mesaje în cazul în care insiști să afli anumite informații.
  • cereți poze și clipuri video cu telefonul funcționând. În ziua de azi toată lumea are canal de YouTube.
  • încearcă totuși să cumperi un dispozitiv care încă mai dispune de garanție, asta înseamnă să existe documente legale de achiziție.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here