Home Diverse E bine să ai un calculator pentru salarii în firmă

E bine să ai un calculator pentru salarii în firmă

1399
0
calculator pentru salarii

Din păcate, în România, legislația se schimbă după cum bate vântul, după cum se trezește fiecare partid ajuns la putere, după cum se aliniază planetele și așa mai departe. Nu e de mirare că investitorii străini cam ocolesc țara noastră atât timp cât gradul de instabilitate legislativă este la nivelul acesta. Ei bine, acum, din 2018, o să fie nevoie prin firmele noastre și de un calculator salarii pentru că s-au modificat din nou legile. Contribuțiile de la angajator se duc la angajat și etc. Știm cu toții povestea. Nimeni nu pricepe care ar fi de fapt marele al avantaj al acestei vânzoleli, dar în fine. Nu vom încerca noi acum să facem Procesul Etapei cu niște lucruri pe care nimeni nu le înțelege.

Chiar dacă ai un departament de contabilitate destul de bun în firmă, părerea mea este că ar trebui să achiziționezi un soft numit calculator salarii net la brut, brut la net, astfel încât să începi noul an fără mari bătăi de cap. Ultimul lucru pe care ți-l dorești este vreo amendă de la ANAF sau de la ITM pentru că nu au fost făcute salariile cum trebuie. Doar e la ordinea zilei ca statul să tragă pe firmele care mențin industria în picioare, ne-am obișnuit deja cu acest mod sinistru de lucru.

E bine să ai un asemenea calculator în firmă ca să fii 100% sigur că lucrurile se fac corect, că nu vor urma complicații. Cel puțin eu, de când activez în sfera publicității, a comerțului online, am învățat că cea mai bună relație cu statul apare atunci când ești cu un pas înaintea acestor modificări și reușești să fii mereu în regulă cu absolut tot ce ține de contabilitate. Într-un fel e normal, dar nici prea multă presiune din partea statului nu este bună pentru că grija noastră a celor care deschidem o afacere online nu trebuie să fie distrasă de la dezvoltarea business-ului.

Acum, rămâne la aprecierea voastră dacă aveți nevoie de acest tip de ajutor sau nu. Părerea mea este că orice soft care ridică din responsabilitate și ușurează munca merită banii.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here