SHARE

Foarte multa lume se gandeste sa treaca de la Android la iOS, de la Samsung Galaxy la iPhone sau invers. Problema este ca atunci cand ai un telefon Android o sa vrei sa il rootezi iar cand ai un iPhone, o sa ai nevoie de Jailbrake pentru el. Root si Jailbrake iti ofera libertatea de a jongla putin cu setarile blocate ale telefonului, ale dispozitivelor si un dispozitiv Android nu va suporta Jailbrake, la fel cu nici un dispozitiv iOS nu va suporta Root.

JAILBRAKE iOS

Sa incepem cu iPhone. Unii utilizatori de iPhone sunt amatori de Jailbrake mai ales dupa ce cumpara telefonul. Odata ce userul a Jailbrake-uit dispozitivul, poate face cu dispozitivul anumite lucruri care pana la interventie nu erau permise. Asadar, ce este Jailbrake? Jailbrake reprezinta procesul prin care elimini anumite restrictii impuse de Apple dispozitivelor ce ruleaza iOS.

Odata finalizat Jailbrake, un kernel custom este folosit pentru a avea acces de root asupra dispozitivului. Prin aceasta manevra, pe un telefon cu Jailbrake se va putea instala o aplicatie ce nu se gaseste in AppStore, teme si extensii pe care Apple nu se suporta. Utilizatorii au acces in continuare la iTunes si AppSore, Jailbrake nu afecteaza functionalitatea telefonului.

Practic, Jailbrake iti permite sa folosesti softuri si aplicatii pe care Apple nu le autorizeaza. Chiar daca aparent Jailbrake iOS seamana cu Root Android, procesele sunt estraordinar de diferite si nu se pot compara niciodata.

ANDROID ROOT

Sistemul de operare Apple nu este open source, ceea ce inseamna ca nu poti modifica codul sursa. Androidul pe alta parte, este un sistem de operare open source si iti permite cu mult peste instalarea aplicatiilor 3rd party. Haideti sa vedem ce inseamna ROOT pentru Android…

Root nu numai ca iti acorda accesul total supra dispozitivului, dar elimina si limitarile impuse de retelele de telefonie mobila sau OEMs (teme, skinuri, efecte). Iti permite sa instalezi un custom ROM prin care poti eficientiza anumite functii de care ai nevoie. Asadar, prin ROOT ai acces la intregul sistem de operare, poti sa il dezinstalezi complet si sa instalezi altul.

Cea mai simpla explicatie pentru diferenta dintre root si jailbrake

Cu totii am vazut filmul Matrix, jailbrake este Morpheus care putea sa deformeze legile sistemului pentru a depasi anumite limitari, legat insa de acele reguli. Root este Neo care nu doar ca poate sa deformeze legile dar poate sa le si incalce.

Articole Recomandate

Care sunt pericolele ascunse în IOT (Internet of Things) Am discutat de multe ori despre răspândirea dispozitivelor conectate la internet din casele noastre. Acest concept are să aducă la iveală o lume mult ...
3 moduri în care putem folosi cu succes realitatea virtuală Realitatea virtuală poate fi comparată cu un univers paralel către care poți accede ca-n filme, cu ajutorul unui dispozitiv. Chiar dacă această tehnol...
De ce telefoane noi se vând cu versiuni depășite de Android? Cred că am observat cu toții faptul că uneori, telefoane noi și scumpe sunt vândute cu versiuni Android depășite și apare inevitabil întrebarea: de ce...

Ți-a plăcut acest articol? Înscrie-te la NEWSLETTER

Îți vom trimite o dată pe săptămână cele mai importante știri din lumea Android! Nu vă faceți griji, urâm SPAM-ul la fel de mult ca voi.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here