SHARE

Foarte multa lume se gandeste sa treaca de la Android la iOS, de la Samsung Galaxy la iPhone sau invers. Problema este ca atunci cand ai un telefon Android o sa vrei sa il rootezi iar cand ai un iPhone, o sa ai nevoie de Jailbrake pentru el. Root si Jailbrake iti ofera libertatea de a jongla putin cu setarile blocate ale telefonului, ale dispozitivelor si un dispozitiv Android nu va suporta Jailbrake, la fel cu nici un dispozitiv iOS nu va suporta Root.

JAILBRAKE iOS

Sa incepem cu iPhone. Unii utilizatori de iPhone sunt amatori de Jailbrake mai ales dupa ce cumpara telefonul. Odata ce userul a Jailbrake-uit dispozitivul, poate face cu dispozitivul anumite lucruri care pana la interventie nu erau permise. Asadar, ce este Jailbrake? Jailbrake reprezinta procesul prin care elimini anumite restrictii impuse de Apple dispozitivelor ce ruleaza iOS.

Odata finalizat Jailbrake, un kernel custom este folosit pentru a avea acces de root asupra dispozitivului. Prin aceasta manevra, pe un telefon cu Jailbrake se va putea instala o aplicatie ce nu se gaseste in AppStore, teme si extensii pe care Apple nu se suporta. Utilizatorii au acces in continuare la iTunes si AppSore, Jailbrake nu afecteaza functionalitatea telefonului.

Practic, Jailbrake iti permite sa folosesti softuri si aplicatii pe care Apple nu le autorizeaza. Chiar daca aparent Jailbrake iOS seamana cu Root Android, procesele sunt estraordinar de diferite si nu se pot compara niciodata.

ANDROID ROOT

Sistemul de operare Apple nu este open source, ceea ce inseamna ca nu poti modifica codul sursa. Androidul pe alta parte, este un sistem de operare open source si iti permite cu mult peste instalarea aplicatiilor 3rd party. Haideti sa vedem ce inseamna ROOT pentru Android…

Root nu numai ca iti acorda accesul total supra dispozitivului, dar elimina si limitarile impuse de retelele de telefonie mobila sau OEMs (teme, skinuri, efecte). Iti permite sa instalezi un custom ROM prin care poti eficientiza anumite functii de care ai nevoie. Asadar, prin ROOT ai acces la intregul sistem de operare, poti sa il dezinstalezi complet si sa instalezi altul.

Cea mai simpla explicatie pentru diferenta dintre root si jailbrake

Cu totii am vazut filmul Matrix, jailbrake este Morpheus care putea sa deformeze legile sistemului pentru a depasi anumite limitari, legat insa de acele reguli. Root este Neo care nu doar ca poate sa deformeze legile dar poate sa le si incalce.

Articole Recomandate

4 tehnologii moderne pe care TOATE telefoanele Android ar trebui să le aibă Tehnologia evoluează fantastic de repede atunci când vine vorba despre telefoanele mobile, însă din păcate, unele soluții cu adevărat utile, sau mai b...
La ce trebuie să fim atenți atunci când alegem o cască Bluetooth? Casca Bluetooth devine un accesoriu de nedespărțit pentru cei care sunt nevoiți să vorbească la telefon în timp ce conduc și nu numai, în special pent...
Ghid de achiziție pentru telefoanele Android SECOND HAND Achiziția unui telefon Android nu este lucru simplu, de multe ori e greu să ne hotărâm atunci când este vorba despre un dispozitiv nou, d-apăi unul se...
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here