SHARE

Discutam despre o problema de securitate numita “open door” care a aparut in aplicatia WtahsApp. Hackerii pot sa instaleze softuri malitioase pe calculatoarele celor care folosesc WhatsApp. Da, ati auzit bine, pe calculatoarele lor, nu pe telefoane. Vulnerabilitatea a aparut prin intermediul WhatsApp Web si de atunci a fost inchis ade catre compania din spatele WhatsApp, insa acest lucru inca o data scoate in evidenta problemele de securitate ale cele mai populare aplicatii de mesagerie din lume.

Chiar daca cei de la WhatsApp au eliminat problema, calculatoarele voastre e posibil sa fie inca afectate. Vulnerabilitatea a fost introdusa prin filtrarea improprie a unui vCard infectat din aplicatia Android WhatsApp in aplicatia web WhatsApp Web. In acest mod, fisierul executabil poate sa ajunga in PC unde poate declansa un cod malitios. Tot ceea ce au hackerii nevoie este numarul de telefon mobil pentru a initia porcesul.

Cercetatorii in securitate de la Checkpoint spun ca e la fel de simplu ca ca si cum un hacker te-ar deloga de pe calculatorul propriu. Pentru ca WhatsApp permite utilizatorilor sa trimita tot felul de fisiere ce pot sa fie folosite pe platforme multiple nu doar pe Android, riscurile sunt destul de mari.

Pentru a te feri de soft malitios, scanati-va calculatorul cat mai repede cu putinta. De asemenea poti sa facu update la aplicatia WhatsApp Web pentru a fii sigur ca folosesti varianta cu patch. Exploitul a fost descoperit pe data de 21 august si patch-ul a aparut o saptamana mai tarziu, pe data de 27 august. Din oarecare motiv, stirea a aparut abia astazi.

Tu ai avut vreodata probleme cu aceasta aplicatie WhatsApp?

Articole Recomandate

TOP aplicații Android cu care poți să faci bani Toată lumea vrea să facă bani în ziua de azi, mai ales cu telefoanele mobile ce au ajuns să aibă o putere de procesare destul de mare. Eu de exemplu a...
4 aplicații pentru un selfie mai reușit, perfect Da, suntem o nație de narcisiști. Dar dacă suntem, de ce să nu ducem lucrurile la extrem? Vom vedea în cele ce urmează câteva aplicații mai mult decât...
Cele mai simpatice aplicații destinate Valentine’s Day Pentru că doar o zi ne mai desparte de celebra sărbătoare prin intermediul căreia, avem o ocazie în plus să ne manifestăm dragostea și simpatia pentru...

Ți-a plăcut acest articol? Înscrie-te la NEWSLETTER

Îți vom trimite o dată pe săptămână cele mai importante știri din lumea Android! Nu vă faceți griji, urâm SPAM-ul la fel de mult ca voi.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here