Home Aplicatii Android 200 de milioane de utilizatori WhatsApp pusi in pericol

200 de milioane de utilizatori WhatsApp pusi in pericol

1083
0

Discutam despre o problema de securitate numita “open door” care a aparut in aplicatia WtahsApp. Hackerii pot sa instaleze softuri malitioase pe calculatoarele celor care folosesc WhatsApp. Da, ati auzit bine, pe calculatoarele lor, nu pe telefoane. Vulnerabilitatea a aparut prin intermediul WhatsApp Web si de atunci a fost inchis ade catre compania din spatele WhatsApp, insa acest lucru inca o data scoate in evidenta problemele de securitate ale cele mai populare aplicatii de mesagerie din lume.

Chiar daca cei de la WhatsApp au eliminat problema, calculatoarele voastre e posibil sa fie inca afectate. Vulnerabilitatea a fost introdusa prin filtrarea improprie a unui vCard infectat din aplicatia Android WhatsApp in aplicatia web WhatsApp Web. In acest mod, fisierul executabil poate sa ajunga in PC unde poate declansa un cod malitios. Tot ceea ce au hackerii nevoie este numarul de telefon mobil pentru a initia porcesul.

Cercetatorii in securitate de la Checkpoint spun ca e la fel de simplu ca ca si cum un hacker te-ar deloga de pe calculatorul propriu. Pentru ca WhatsApp permite utilizatorilor sa trimita tot felul de fisiere ce pot sa fie folosite pe platforme multiple nu doar pe Android, riscurile sunt destul de mari.

Pentru a te feri de soft malitios, scanati-va calculatorul cat mai repede cu putinta. De asemenea poti sa facu update la aplicatia WhatsApp Web pentru a fii sigur ca folosesti varianta cu patch. Exploitul a fost descoperit pe data de 21 august si patch-ul a aparut o saptamana mai tarziu, pe data de 27 august. Din oarecare motiv, stirea a aparut abia astazi.

Tu ai avut vreodata probleme cu aceasta aplicatie WhatsApp?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here