SHARE
speaker motivațional

În ultimii ani auzim tot mai des despre acești oameni precum Gabriel Comănescu, ce se autointitulează speakeri motivaționali. Ce fac ei mai exact? Țin discursuri de „îmbărbătare”, capabile să motiveze și să te facă pe tine, cel care asculți, să prinzi mai multă încredere în tine. Este un concept venit bineînțeles din străinătate, unde companiile sunt cele care investesc la greu în el.

În România, totul este la început. Dacă întrebi pe cineva pe stradă la întâmplare ce este acela un motivational speaker, mai mult ca sigur o să vezi cum majoritatea ridică din umeri. Mai avem mult până să ajungem la un nivel de evoluție care să permită integrarea în societate a unor asemenea concepte. La noi toate decurg cu încetinitorul dar există schimbare. Lentă, dar există.

Dovada că lucrurile încep să se schimbe și la noi este Gabriel Comănescu  – motivational speaker. Dacă am fi aceeași societate care eram în urmă cu 10-15 ani, clar astăzi nu am fi știut nimic despre acest domeniu. Trebuie să avem răbdare și să încercăm pe cât posibil să fim un pic mai deschiși, să acceptăm mai ușor noul în viețile noastre, să acceptăm ideea de a testa apoi a decide.

Da, trebuie să testăm un lucru înainte de a decide dacă este bun sau nu pentru noi. Conceptul de speaker motivațional prinde atât de greu într-o țară ca România pentru că oamenii sunt plini de prejudecăți și consideră din start că nu au nevoie de asemenea servicii, cu toate că majoritatea după cu spuneam mai sus habar nu au ce înseamnă mai exact un speaker motivațional.

Cine știe, poate că în următorii 10-15 ani vom ajunge și noi asemenea străinilor, vom reuși să facem uz de aceste concepte care în occident chiar dau roade. Speranță există și cred cu tărie într-un viitor mai strălucit pentru România, o țară care ani de zile s-a lăsat dusă de valuri asemenea unui vapor naufragiat în mijlocul oceanului din cauza unei defecțiuni la motoare.

Tu ce crezi despre acest concept de speaker motivațional? Îl consideri util? Eu cred că avem nevoie de el.

Articole Recomandate

Am spart display-ul la telefon – ce optiuni am? Poate unul dintre momentele cele mai stresante este cel in care ti-ai scapat telefonul. In cateva secunde pana il ridici ti se desfasoara in fata ochi...
Aspect. Funcții. Administrare. Calitățile unui site de prezentare conceput de pr... În ziua de azi, orice companie are nevoie de un site de prezentare. Cărțile de vizită nu mai sunt la modă într-un secol al vitezei, al informației dis...
Cât de legal este un job la videochat? Despre Videochat în România se zvonesc multe și evident, puține sunt adevărate. Astăzi vom discuta despre legalitatea unui asemenea job, despre legali...

Ți-a plăcut acest articol? Înscrie-te la NEWSLETTER

Îți vom trimite o dată pe săptămână cele mai importante știri din lumea Android! Nu vă faceți griji, urâm SPAM-ul la fel de mult ca voi.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

1 COMMENT

  1. Da, în plus conceptul făcut de TEDx e super mișto! Deși nu sunt un fan al lui, discursul lui Tudor Chirilă de la TEDx Chișinău m-a făcut să mă gândesc de 2 ori înainte să judec o persoană… Try it!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here