SHARE
memorie internă

Dimensiunea memoriei interne în lumea smartphone diferă de la telefon la telefon. În unele cazuri, ai și posibilitatea de a utiliza un card micro SD. Dar oare care este cantitatea de memorie de care avem noi nevoie? Ei bine, totul se rezumă la modul în care ai de gând să folosești telefonul mobil.

Producătorii lansează pe piață dispozitive cu 8, 16, 32, 64, 128 și 256 GB memorie internă destinată stocării de date. Partea proastă este că multe dintre aceste telefoane sunt victimele bloatware (aplicații instalate de producător ce nu pot fi dezinstalate) iar spațiul efectiv liber disponibil utilizatorului scade semnificativ. Oricum câțiva GB buni sunt ocupați de sistemul de operare Android.

În contextul actual, dacă optezi pentru un telefon cu doar 8 GB memorie internă, vei fi foarte limitat. Fișierele primite pe WhatsApp au nevoie de multă memorie internă de exemplu. Poți folosi 16 GB dacă ești genul de persoană foarte precaută care nu instalează orice aplicație dacă nu-i este folositoare, care dezinstalează mereu ce nu folosește, care urcă pozele în cloud, etc.

32 GB ar fi o cantitate rezonabilă zic eu în contextul actual al vremurilor pe care le trăim. E suficient spațiu pentru fotografii cât să nu ai nevoie de servicii cloud dar din păcate, telefonul va fi mult mai scump față de variantele cu 8 sau 16 GB memorie internă.

Consider 64 GB drept o alegere ideală pentru 2018 și deja discutăm despre dispozitive Android destul de potente, gen Huawei P10, care vin la pachet și cu 6 GB de memorie RAM. Desigur, costurile sunt mari dar și nevoile noastre sunt pe măsură. 64 GB e o memorie suficientă.

Variantele de 128 GB sau 256 GB sunt destinate excentricilor, celor pasionați de vlogging sau fotografie și așa mai departe. Să nu mai zicem despre costurile dispozitivelor ce au integrate asemenea memorii.

Articole Recomandate

4 situații în care-ți va fi utilă o baterie externă Bateriile externe nu sunt de ieri, de azi printre noi iar de-a lungul timpului, acestea și-au arătat utilitatea cu vârf și îndesat, mai ales în contex...
2 telefoane ridicole care nu ar trebui să existe la vânzare în Țara Sărăciei... Am aruncat o privire pe eMag să văd ce mai cumpără românii în materie de telefoane mobile. Ce-am văzut listat pe-acolo? Un fiasco total. Pe lângă aces...
Cele mai bune telefoane de buget pe care le poți face cadou de Crăciun Crăciunul se apropie cu pași repezi. Doar câteva zile ne mai despart de cea mai mare sărbătoare a creștinătății și mulți dintre noi suntem în cutare d...
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here