Home Editorial De câtă memorie internă avem nevoie de fapt pe telefonul mobil?

De câtă memorie internă avem nevoie de fapt pe telefonul mobil?

7112
0
memorie internă

Dimensiunea memoriei interne în lumea smartphone diferă de la telefon la telefon. În unele cazuri, ai și posibilitatea de a utiliza un card micro SD. Dar oare care este cantitatea de memorie de care avem noi nevoie? Ei bine, totul se rezumă la modul în care ai de gând să folosești telefonul mobil.

Producătorii lansează pe piață dispozitive cu 32, 64, 128, 256, 512 GB memorie internă destinată stocării de date. Partea proastă este că multe dintre aceste telefoane sunt victimele bloatware (aplicații instalate de producător ce nu pot fi dezinstalate) iar spațiul efectiv liber disponibil utilizatorului scade semnificativ. Oricum câțiva GB buni sunt ocupați de sistemul de operare Android.

În contextul actual, dacă optezi pentru un telefon cu doar 32 GB memorie internă, vei fi foarte limitat. Fișierele primite pe WhatsApp au nevoie de multă memorie internă de exemplu. Poți folosi 32 GB dacă ești genul de persoană foarte precaută care nu instalează orice aplicație dacă nu-i este folositoare, care dezinstalează mereu ce nu folosește, care urcă pozele în cloud, etc.

256 GB ar fi o cantitate rezonabilă zic eu în contextul actual al vremurilor pe care le trăim. E suficient spațiu pentru fotografii cât să nu ai nevoie de servicii cloud dar din păcate, telefonul va fi mult mai scump față de variantele cu 64 sau 128 GB memorie internă.

Consider 256 GB drept o alegere ideală pentru 2024 și deja discutăm despre dispozitive Android destul de potente, care vin la pachet și cu MINIM 8 GB de memorie RAM. Desigur, costurile sunt mari dar și nevoile noastre sunt pe măsură. 256 GB e o memorie suficientă.

Variantele de 512 GB sunt destinate excentricilor, celor pasionați de vlogging sau fotografie și așa mai departe. Să nu mai zicem despre costurile dispozitivelor ce au integrate asemenea memorii.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here