SHARE

Ceasurile inteligente sunt printre noi de ani buni, iar dacă nu ai decis încă să cumperi unul, poate ar trebui să urmărești tutorialul de customizare ce urmează. Cu siguranța iți va trezi interesul pentru acest gen de gadget.

Cum setezi un smartwatch

Setările pentru ceasurile inteligente sunt destul de simple și se bazează pe niște principii destul de simple. Dacă ai un telefon Android de ceva vreme nu ai cum să întâmpini dificultăți în setarea unui smartwatch. Vom trasa în cele ce urmează X pași destul de logici care te vor ajuta să setezi și să conectezi ceasul tău smart la telefon pentru că, după cum știi, aceste ceasuri funcționează via Bluetooth și reprezintă o punte intermediată între tine și telefonul tău Android.

 Setează un smartwatch în 6 pași simpli

 1. Descarcă aplicația Android Wear pe telefonul tău Android și pornește al tău smartwatch. De asemenea, ai grijă să activezi și Bluetooth pe telefon.
 2. Ceasul te va pune să alegi limba și te va atenționa că vei avea nevoie de aplicația Android Wear.
 3. Conectează dispozitivele. Este vorba despre împerecherea via Bluetooth, proces identic cu conectarea unei căști Bluetooth sau a unei boxe portabile Bluetooth. Tot ce trebuie să faci este să cauți în meniul Bluetooth al telefonului numele ceasului și să-l selectezi.
 4. Ceasul își va face update. După ce ai conectat ceasul la telefon, în majoritatea cazurilor va începe procesul de update. Asigură-te că ești conectat la Wi-Fi în acest timp.
 5. Acordă acces la notificări. În funcție de model și de setările telefonului, aplicația Android Wear va cere acces pentru a afișa notificări. Urmează pașii care ți se cer, bifează căsuța din dreptul Android Wear din cadrul Notification Settings, și ești gata.
 6. Activează Google Now. Dacă nu ai activat Google Now pe telefon, aplicația Android Wear îți va cere să-șl activezi. Poți face asta din contul tău Google.

  Aplicația Android Wear

Aceștia sunt pașii de setare pentru un smartwatch, indiferent de marcă sau model. Rețineți că aceste ceasuri nu sunt altceva decât o extensie a telefonului așa că nu vă așteptați să facă nu știu ce minuni. Procesul este unul destul de intuitiv, probabil nu veți avea nevoie de acest tutorial. Dacă întâmpini probleme, probabil că în 99.9% din cazuri problemele se vor rezolva cu un reboot, restart sau cum vreți să-i ziceți.

Cum customizezi exteriorul unui smartwatch

Brățară smartwatch custom

Nu toate ceasurile inteligente pot fi customizate exterior. Drept exemplu de ceasuri la care puteți schimba curele, dăm pe Moto 360LG G Watch, Samsung Gear Live, Asus ZenWatch. Oamenii au gusturi diferite și din acest motiv a apărut nevoia de customizare exterioară a acestor dispozitive. Unii fabricanți au înțeles acest lucru și pun la dispoziție diverse curele din piele, metal, material textil din care oamenii sa pot alege.

Cum customizezi softul unui smartwatch

Ai descărcat mai devreme aplicația  Android Wear. Foarte bine, acum, pentru customizare, vei avea nevoie de câteva aplicații. Drept exemplu, iți pot da Wear Mini LauncherWearable Widgets – pentru cei cu ceasuri de la Sony. Mai exista Wear Faces, aplicație ce funcționează cu LG G Watch, Samsung Gear Live  sau Moto 360.

Dintre toate aplicațiile Android pentru customizarea smartwatch, cea care iese in evidenta este WatchMaker Premium. Te costa 4 dolari (17 RON), însă cumperi un framework ce-ti permite sa descarci sute de teme, sau chiar sa le compui tu singur,  Exista si o versiune gratuita  a acestei aplicații, însă va asigur ca merita banii din plin versiunea Pro.

WatchMaker Premium

Articole Recomandate

Cum să oprești zgomotul produs de camera foto la diferite modele de telefoane An... Zgomotul camerei foto pe telefoanele Android poate să fie de multe ori enervant, în special în situația în care vrei să faci poze fără ca cei din jur ...
Cum să îmbunătățești durata de viață a bateriei pentru Samsung Galaxy S8 și Sams... Cele două telefoane ale Samsung stau destul de bine la capitolul baterie deocamdată, mulți dintre voi veți spune că nu e nevoie de nicio intervenție d...
Cum repari portul audio de la telefon atunci când acesta nu mai funcționează Ai observat că portul audio de 3.5 mm de la telefonul tău Android nu mai funcționează? Ei bine, nu te speria. Problemele cu acel port nu sunt atât de ...

Ți-a plăcut acest articol? Înscrie-te la NEWSLETTER

Îți vom trimite o dată pe săptămână cele mai importante știri din lumea Android! Nu vă faceți griji, urâm SPAM-ul la fel de mult ca voi.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

8 COMMENTS

 1. Salut. Recent am luat un smart watch,, IMacwear M7 ” de pe gear Best, un smart cu android 4.2,Wi-Fi, GPS, sim, card de memorie, practic un telefon în miniatura. Întrebarea mea este : cum pot sa conectez telefonul (allview x2 soul style) cu smartwatch (iMacwear M7) doar prin Bluetooth, pentru a primi apeluri și mesaje direct pe ceas,fără a fii nevoie să bag un sim în ceas? Nu știu cum să împerechez cele 2 sisteme de operare cu android.
  Vă mulțumesc!

  • Salut! Ai nevoie de BT Notifier/Notification descarcat de pe Google Play in telefon. App-ul iti trimite toate sms-urile, call-urile primite pe ceas. Bafta!

 2. Salut, am un Cogito Pop, achiziționat recent din carrefour. Prima data când l-am sincronizat cu telefonul a mers, dar a doua oara îmi spune ca nu se poate sincroniza din cauza ca este pinul sau cheia de acces greșită. Ce pot face?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here