Home Diverse Cum se poate rezolva problema parcărilor în București?

Cum se poate rezolva problema parcărilor în București?

1872
0
parcari

Bucureștiul este unul dintre multele orașe mari din România în care există probleme destul de serioase cu parcările. Ideea este cam aceeași peste tot: orașele au rămas cam aceleași în ultimii 50 de ani în centru, s-au dezvoltat doar periferiile. În centru au rămas toate instituțiile la care cetățenii au treabă. Doar nu ați văzut voi acum sute de ani orașe înființate în care Primăria să fie în câmp, undeva la 2 kilometri de așezarea cu pricina, anticipând cumva dezvoltarea ce urma să vină…

Nu, toate orașele s-au dezvoltat cu instituțiile importante rămase în centru, numărul locuitorilor pe planetă a crescut destul de mult în ultimii 50 de ani, numărul mașinilor de asemenea, direct proporțional. E clar că aceleași străzi nu vor suporta un număr de 10 ori mai mare de mașini, nu au fost gândite pentru asemenea trafic. Și nu, nu e o chestie specifică nouă, românilor, și în orașe precum Paris sunt probleme cu locurile de parcare însă acolo lucrurile încep să se rezolve cu ajutorul tehnologiei.

Cum putem rezolva problema parcărilor în București?

Ei bine, prin Franța dacă o să mergeți o să vedeți foarte multe parcări subterane, supraterane, dar și câteva construcții destul de interesante care se bazează pe un elevator auto pentru parcări. Practic mașina urcă într-un loc de parcare suprateran cu ajutorul unui lift de la nivelul 0 până la etajele 1, 2, 3 sau 4, depinde cât de înaltă este construcția cu pricina. Este o idee foarte modernă și foarte folosită în străinătate, nu doar la Paris.

Ei bine, dacă asemenea sisteme ar fi instalate în București,   mare parte a problemei locurilor de parcare  s-ar mai rezolva. De sigur, e nevoie și de parcări subterane dar cu parcările subterane e totuși ceva mai dificil pentru că ocupă foarte mult spațiu și e nevoie de o investiție substanțială. Și oamenii trebuie să învețe și ei la rândul lor să folosească acele parcări subterane chiar dacă sunt cu plată, că am mai discutat noi despre cei care lasă mașinile în fața parcării pentru că nu vor să plătească 2 lei cât costă o oră sau ceva de genul.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here