Home Editorial Cum ne-a revoluționat viața conceptul smartphone?

Cum ne-a revoluționat viața conceptul smartphone?

343
0

Pe oricine ai fi întrebat în urmă cu 30 de ani despre evoluția telefonului mobil, prezentând varianta smartphone din ziua de azi, cu siguranță te-ar fi considerat nebun. Sau să nu zicem nebun, ci mai degrabă un entuziast un pic prea excentric. Noi ca oameni însă, am avut din totdeauna dorința de a deține un dispozitiv electronic multifuncțional, care nu doar să ne ajute în activitățile zilnice, dar să ne rezolve și probleme existențiale, ceva asemănător celebrului „tricoder” din Star Trek. Astăzi, iată, avem un asemenea dispozitiv numit însă nu tricoder ci smartphone.

3 moduri în care conceptul smartphone a revoluționat societatea

  1. Internetul și Social Media

Cine ar fi crezut în urmă cu 30 de ani că astăzi vom avea internet pe telefoane, aplicații dedicate prin intermediul cărora să postăm poze și clipuri din cadrul evenimentelor importante din viețile noastre? Implementarea camerei foto video în telefonul mobil a revoluționat din temelii conceptul smartphone și a dat naștere socializării online. Astăzi putem suna pe oricine cu cameră, chiar la capătul pământului dacă este, prin intermediul WhatsApp sau Facebook Messenger.

Sunt niște îmbunătățiri tehnologice extraordinare și o să fie mai mult decât interesant să urmărim în următorii 30 de ani unde se va duce această tehnologie, cum va evolua? Pentru că știm un singur lucru: tehnologia se duce acolo unde o ghidează propria noastră imaginație!

  1. Interacțiunile bancare

Astăzi nu mai avem nevoie să mergem la bancă sau la bancomat pentru a vedea câți bani avem în conturi, avem aplicații Android direct pe smartphone, iar atât timp cât suntem conectați la internet, putem vedea la orice oră orice informație legată de situația noastră bancară. Putem efectua plăți online, trimite bani direct de pe smartphone, putem plăti cu telefonul prin intermediul NFC la magazine fără să mai fim nevoiți să scoatem cardul din buzunar.

De multe ori mi s-a întâmplat să plec la cumpărături și să uit portofelul cu carduri în mașină, sau chiar acasă. Am fost efectiv salvat de smartphone, de aplicațiile bancare și de NFC, putând să plătesc la casa de marcat direct cu telefonul.

  1. Apariția de noi joburi

Odată cu apariția telefoanelor smartphone și conceptului Social Media au apărut noi meserii: influencer, streamer, meserii foarte bănoase prin intermediul aplicațiilor TikTok, Instagram, YouTube și așa mai departe. Astăzi se fac foarte mulți bani prin promovarea de produse online unor audiențe atent selectate de către agențiile de publicitate. Și cu toate că par genul de joburi care aduc mulți bani și nu se muncește mai nimic, nu este chiar simplu să te ocupi să crești un canal de TikTok sau o pagină de Instagram.

Voi ce părere aveți? Cum credeți că a mai schimbat societatea conceptul smartphone?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here