Home Editorial Ce este Daydream?

Ce este Daydream?

2074
0

Cei care au ales denumirea Daydream nu puteau să aibă mai multă inspirație. În română, daydream înseamnă să visezi cu ochii deschiși, în engleză Daydream este viitorul realității virtuale. Discutăm despre o platformă Google pe care această companie o va controla cu ajutorul softului și a dispozitivelor specifice. Desigur, Google vrea să fie ceva mobil precum Cardboard…

Ce este Daydream și Daydream View?

Daydream este o platformă mobilă de foarte bună calitate destinată realității virtuale și vine la pachet cu tot ce-i necesar pentru a realiza o infuzie cât mai unică în acest mediu. Această platformă va fi suportată în viitor de telefoanele care rulează sistemul de operare Android și deja este compatibil cu versiunea 7.0 Nougat. Astfel, dispozitivul va fi un headset în care vei putea pune smartphone-ul tău, controlabil prin intermediul unui joystick. Acest headset cu joystick alcătuiesc Daydream View (o versiune updatată de Google Cardboard) și poate fi cumpărat direct din Google Store pentru 69 de euro.dd2

Viitorul realității virtuale

În mod natural, un set nou de aplicații va fi creat și distribuit prin Google Play Store cum au fost distribuite și aplicațiile pentru Google Cardboard. În acest moment, developerii au la dispoziție trei SDK-uri cu ajutorul cărora să creeze jocuri și aplicații folosind motoarele grafice Unreal sau Unity.

În linii mari, Daydream este un ecosistem pentru realitate virtuală, un sistem de aplicații controlabile prin intermediul unui headset și al unui joystick. Asta înseamnă că aplicațiile vor putea fi dezvoltate mai simplu și cu o calitate mai bună, datorită platformei foarte simplu de folosit.dd3

Care sunt dispozitivele care vor suporta Daydream

În toamna anului 2016 prima versiune Daydream a fost lansată de către developeri, care știau deja câteva lucruri despre ce anume va fi necesar astfel încât această platformă să fie suportată de dispozitivele mobile. Astfel, există 3 puncte cheie care transformă telefoanele în dispozitive compatibile Daydream, după cum urmează:

  1. Senzori foarte sensibili care să ofere un control foarte precis al dispozitivului în momentul în care îți miști capul sau ochii.
  2. Un display cu o rezoluție suficient de mare și refresh rate pe măsură care să garanteze o experiență de utilizare foarte bună.
  3. Un procesor foarte performant. Procesorul este partea cea mai importantă pentru că totul depinde de viteza cu care se fac calculele în momentul în care utilizatorul mișcă din cap.

Google Pixel este primul dispozitiv oficial care suportă Daydream și care evident că se încadrează în cele descrise mai sus. Cu toate acestea, majoritatea producătorilor (Samsung, HTC, Xiaomi, Huawei, LF, ASUS) vor avea dispozitive compatibile după ce va fi lansat Android 7.0 Nougat.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here