Da, știe pe unde te plimbi, cât dormi, dacă faci sau nu mișcare/sport, prin ce cârciumi umbli, etc. Din multe puncte de vedere, acest sistem de operare este o minune a tehnologiei moderne, fără de care astăzi, am fi avut probabil tot telefoane cu butoane fizice. Din păcate, sistemul de operare Android poate să fie și o mare problemă de securitate, de intimitate, sau cum vrea fiecare să o numească. Drept exemplu, aveți mai jos câteva date din aplicația Maps, folosită de Google pentru a reține pe unde am umblat eu în luna aprilie a anului 2019.
Pe lângă faptul că știe pe unde umbli, Google reține foarte multe date despre tine și în ceea ce privește preferințele de consumator. Reține date despre ce cumperi, despre magazinele pe care le vizitezi, despre site-urile generale pe care le accesezi astfel încât să poată să-ți servească cele mai potrivite RECLAME prin intermediul Google Ads. Ideea de bază nu este rea, căci este vorba despre eficiență în marketing de-o parte și de alta a baricadei. Un magazin care vinde piese auto va dori ca publicitatea pe care o plătește la Google Ads să fie afișată cât mai eficient, și cum Google știe că tu ai căutat piese auto pe internet acum câteva zile, îți va servi astfel de reclame. Problema e că parcă prea multe știe Google despre noi ca utilizatori ai internetului, ai telefoanelor mobile cu Android.
Voi ce părere aveți despre acest mod de operare al celor de la Google? Ce părere aveți despre faptul că vrei nu vrei, în ziua de azi dacă dorești să te bucuri la maxim de funcționalitatea unui telefon mobil, trebuie să-ți cedezi absolut toată intimitatea.