Home Tutoriale Probleme și soluții pentru Samsung Galaxy S24

Probleme și soluții pentru Samsung Galaxy S24

269
0

Samsung Galaxy S24 nu reprezintă un upgrade major față de precedenta generație de telefoane Samsung, cel puțin pe hârtie. În realitate, Samsung mizează foarte mult pe software, în special pe Galaxy AI. În linii mari, primești cam tot ce ai nevoie de la acest flagship, însă există și probleme destul de mari cu acest model pe care le vom discuta în detaliu în cele ce urmează. Haideți să vedem cele mai mari probleme ale Samsung Galaxy S24, alături de soluțiile lor.

  1. LAG în momentul scroll – ului – Deși telefonul are un procesor super puternic, mulți utilizatori se plâng de LAG destul de mare atunci când folosesc browserul Samsung sau alte aplicații. Unii utilizatori spun că ar fi mai de grabă o problemă și cu ecranul dispozitivului. Există mai multe soluții pentru această problemă: dezactivarea funcției RAM Plus, Clear Storage și Clear Cache dacă este vorba despre o aplicație specifică, modificarea Transition Animation Scale din Developer Options (la 0.5X sau oprită de tot), alături de creșterea sensibilității touch screen-ului din Settings – Display – Touch Sensitivity.
  2. Probleme la încărcare – tot mai multe probleme apar la încărcarea telefoanelor pentru care producătorii nu mai pun încărcătoare dedicate în cutie. Nici Samsung Galaxy S24 nu scapă de problemele cu încărcarea, mulți utilizatori spun că telefonul se oprește din încărcat după doar câteva minute, sau nu se încarcă deloc. Primul lucru pe care trebuie să-l verifici este dacă folosești un încărcător compatibil, S24 are nevoie de un încărcător de 45W care să suporte fast charging. De asemenea, ar trebui dezactivată funcția Battery Protection și verificat dacă funcția Fast Charging este activată Settings > Battery > Battery Settings – Fast Charging.
  3. Probleme cu Android Auto – problemă foarte comună la posesorii de Samsung Galaxy S24, telefonul nu se conectează aproape deloc la Android Auto, mai ales wireless. Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să mergi la aplicația Android Auto și să-i dai Clear Cache și Clear Storage. Dacă nici așa nu funcționează, trebuie reinstalată aplicația din Google Play Store. Ai mai putea să încerci să conectezi mai întâi telefonul pe cablu apoi să-i dai drumul pe Wireless. Mulți utilizatori spun că așa funcționează 100%. De asemenea când conectezi telefonul nu uita să alegi setarea Transferring Files/Android Auto. Cât despre cei care se plâng de faptul că telefonul se deconectează chiar și pe cablu, mai mult ca sigur cablul cu pricina nu este bun.
  4. Notificările întârziate – o problemă mai puțin întâlnită dar despre care se vorbește, reprezintă notificările venite cu întârziere pentru aplicațiile WhatsApp și Facebook. Problema poate fi cauzată de funcția de optimizare a bateriei implementată în Samsung Galaxy S24. Intră la Settings > Device Care > Battery > Background Usage Limits. Verifică dacă aplicația este cumva în lista de Sleeping sau Deep Sleeping. Dacă este vorba despre o aplicație specifică, mergi la Settings > Apps > (numele aplicației) > Battery și apasă pe Unrestricted. De asemenea, poți încerca și un Clear Cache pentru aplicația care-ți face probleme.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here