Home Aplicatii Android Facebook vs Facebook Lite – care aplicație este mai bună?

Facebook vs Facebook Lite – care aplicație este mai bună?

316
0

Aplicațiile destinate Social Media sau mesageriei instant sunt destul de greu de digerat de către sistemul de operare Android pentru că ele consumă foarte multe resurse atât atunci când sunt folosite în mod direct, dar mai ales atunci când rulează în fundal, fără ca cineva să se atingă de ele. Astfel, astăzi vom analiza Facebook și Facebook Lite, două aplicații ale Facebook ce-ar trebui să consume resursele telefonului în mod diferit.

După cum se poate vedea în imaginea de mai sus, este mai mult decât evident faptul că Facebook Lite a fost concepută special pentru un consum de resurse mult mai mic. Astfel, de la 1 Decembrie până în prezent, Facebook normal a consumat undeva la 6 GB de trafic de date în timp ce Facebook Lite a consumat numai 14.55 MB. Este un consum destul de mic de partea aplicației Lite și din cauza faptului că pe pagini nu încarcă imaginile de la articole.

Pentru că în ultima vreme am folosit mai mult versiunea Lite, apare acel consum de baterie de 1% comparativ cu 0% a aplicației normale, dar stați liniștiți, dacă schimb înapoi pe aplicația normală o să vedeți un consum de baterie mult peste 1%. Facebook Lite consumă mult mai puțină baterie pe termen lung pentru că nu este plină de animații, nu are o grafică extraordinară. Modul în care se simte la utilizare ne indică foarte clar faptul că șchioapătă intenționat.

Ca și stocare, la fel, aplicația Lite ocupă mult mai puțin spațiu în telefon, doar 32 de MB comparativ cu 1.15 MB aplicația normală. Și la capitolul memorie RAM aplicația stă excelent, doar 2.4 MB folosiți în ultimele 3 ore comparativ cu 11 MB ai aplicației normale, pe care nici măcar nu am deschis-o. Acei MB sunt folosiți de aplicație în fundal comparativ cu aplicația Lite pe care am utilizat-o destul de intens în această zi.

Acum, rămâne la aprecierea fiecăruia pe care o folosește. Pentru telefoanele mai vechi este foarte indicată versiunea Lite, care nu consumă atât de multe resurse precum aplicația normală. Dacă însă aveți un telefon de top, nu are rost să faceți rabat la calitate, nu are rost să încercați să economisiți resurse, pentru că telefonul va avea suficiente pentru această aplicație și pentru multe altele. Eu unul recomand Facebook Lite pentru telefoanele mai vechi de 5 ani.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here