Home Editorial Diferența dintre CLEAR APP CACHE și CLEAR APP DATA

Diferența dintre CLEAR APP CACHE și CLEAR APP DATA

3533
0
CLEAR APP CACHE

Clear App Cache și Clear App Data sunt cele două opțiuni pe care le vezi în momentul în care intri la setările unei aplicații Android. Ambele sunt folosite la momente de răscruce, atunci când aplicația cu pricina nu mai răspunde la comenzi așa cum trebuie dar care este diferența dintre ele?

Haideți să vedem împreună…

Ce este Clear App Cache?

Cache este o zonă temporară de stocare a datelor pe un dispozitiv. Scopul este acela de a mări viteza de reacție a aplicațiilor, acestea servesc utilizatorului informațiile din această memorie cache mult mai rapid decât dacă ar trebui să le adune de pe memoria normală.

De asemenea, folosirea memoriei cache reduce și energia consumată. După ce ai restartat un telefon Android, probabil că ai observat că aplicația camerei foto stă mai mult până să se deschidă: da, s-a golit memoria cache. Ei bine, golirea memoriei cache este foarte utilă în momentul în care o aplicație nu mai răspunde la comenzi așa cum trebuie pentru că memoria cache este ținută sub control 100% de către sistemul de operare care mai dă erori.

În momentul în care golești memoria cache, înlături fișierele temporare folosite foarte des.clear-app-data-cache

Ce este Clear App Data?

Clear App Data este o soluție mai severă decât Clear App Cache. Clear App Cache elimină fișierele temporare care nu au legătură cu setările aplicației, cu profile salvate, etc. Ei bine, Clear App Data va elimina și aceste setări. Astfel, această măsură va aduce aplicația la stadiul inițial de imediat de după instalare. De exemplu: ai instalat și folosit o aplicație fitness 6 luni. Are în ea datele tale cu kilometri alergați, calorii arse, etc. Dacă-i dai Clear App Data toate aceste date vor fi eliminate.

La ce mai putem folosi Clear App Cache și Clear App Data?

Mai există o situație în care vei fi nevoit să folosești tandemul Cache-Data. Pe lângă aplicațiile care nu mai funcționează corespunzător, aceste două unelte pot fi folosite și pentru a mai elibera din spațiu. Există aplicații precum Facebook ce pot reține sute de MB drept App Cache și App Data.2016-09-20-14-46-52

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here