Home Editorial Despre încetinirea mai mult sau mai puțin intenționată a telefoanelor Samsung prin...

Despre încetinirea mai mult sau mai puțin intenționată a telefoanelor Samsung prin update de Android

264
0
SHARE
Samsung

Fraților, e scandal mare în lumea mobilă. Cică șmecherii ăștia de la Samsung încetinesc INTENȚIONAT telefoanele vechi prin update-uri de soft (Android update), cu scopul de a face cetățenii să-și arunce vechile dispozitive și să-și cumpere altele noi. E destul de logică mișcarea mai ales atunci când discutăm despre o piață a concurenței crâncene.

Există însă și circumstanțe atenuante. Eu unul nu știu cât de adevărate sunt aceste știri pentru că mă gândesc de exemplu ce se întâmplă cu un calculator vechi, gen Pentium 4 care are Windows XP și pe care pui acum Windows 10. Nu se va întâmpla oare același lucru adică să existe lag mare, să nu funcționeze aplicațiile cum trebuie?

Cred că e destul de logic. Nu ai cum să pui pe un dispozitiv vechi soft nou și totul să fie ok. Mai mult ca sigur există incompatibilități, există o putere de procesare care efectiv nu face față noilor algoritmi ai sistemului de operare. Imaginați-vă altceva: tentativa de a pune un motor de BMW M5 2018 pe o Dacia 1300. Cum credeți că ar decurge „operația”?

Eu am un Samsung Galaxy J5 2016 care a primit upgrade de la Android 6 la Android 7.1.1. După ce s-au finalizat toate procesele de upgradare într-adevăr telefonul a mers un pic mai greoi pentru că nu ai cum să compari un soft optimizat pentru dispozitive moderne cu unul vechi de aproape 2 ani. După o resetare la setările din fabrică, după ștergerea partiției CACHE din Recovery Mode, și-a mai revenit oleacă.

Voi ce credeți despre acest subiect? Să fie oare adevărate zvonurile cum că Samsung încetinește intenționat telefoanele vechi sau este oarecum normal ca un OS nou să ruleze mai greoi pe un sistem mai vechi, cum se întâmplă de altfel și cu computerele?

Articole Recomandate

4 tehnologii moderne pe care TOATE telefoanele Android ar trebui să le aibă Tehnologia evoluează fantastic de repede atunci când vine vorba despre telefoanele mobile, însă din păcate, unele soluții cu adevărat utile, sau mai b...
La ce trebuie să fim atenți atunci când alegem o cască Bluetooth? Casca Bluetooth devine un accesoriu de nedespărțit pentru cei care sunt nevoiți să vorbească la telefon în timp ce conduc și nu numai, în special pent...
Ghid de achiziție pentru telefoanele Android SECOND HAND Achiziția unui telefon Android nu este lucru simplu, de multe ori e greu să ne hotărâm atunci când este vorba despre un dispozitiv nou, d-apăi unul se...
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here