Home Editorial Despre încetinirea mai mult sau mai puțin intenționată a telefoanelor Samsung prin...

Despre încetinirea mai mult sau mai puțin intenționată a telefoanelor Samsung prin update de Android

2286
2
Samsung

Fraților, e scandal mare în lumea mobilă. Cică șmecherii ăștia de la Samsung încetinesc INTENȚIONAT telefoanele vechi prin update-uri de soft (Android update), cu scopul de a face cetățenii să-și arunce vechile dispozitive și să-și cumpere altele noi. E destul de logică mișcarea mai ales atunci când discutăm despre o piață a concurenței crâncene.

Există însă și circumstanțe atenuante. Eu unul nu știu cât de adevărate sunt aceste știri pentru că mă gândesc de exemplu ce se întâmplă cu un calculator vechi, gen Pentium 4 care are Windows XP și pe care pui acum Windows 10. Nu se va întâmpla oare același lucru adică să existe lag mare, să nu funcționeze aplicațiile cum trebuie?

Cred că e destul de logic. Nu ai cum să pui pe un dispozitiv vechi soft nou și totul să fie ok. Mai mult ca sigur există incompatibilități, există o putere de procesare care efectiv nu face față noilor algoritmi ai sistemului de operare. Imaginați-vă altceva: tentativa de a pune un motor de BMW M5 2018 pe o Dacia 1300. Cum credeți că ar decurge „operația”?

Eu am un Samsung Galaxy J5 2016 care a primit upgrade de la Android 6 la Android 7.1.1. După ce s-au finalizat toate procesele de upgradare într-adevăr telefonul a mers un pic mai greoi pentru că nu ai cum să compari un soft optimizat pentru dispozitive moderne cu unul vechi de aproape 2 ani. După o resetare la setările din fabrică, după ștergerea partiției CACHE din Recovery Mode, și-a mai revenit oleacă.

Voi ce credeți despre acest subiect? Să fie oare adevărate zvonurile cum că Samsung încetinește intenționat telefoanele vechi sau este oarecum normal ca un OS nou să ruleze mai greoi pe un sistem mai vechi, cum se întâmplă de altfel și cu computerele?

2 COMMENTS

  1. Am un telefon vechi, un Samsung Xperia Z1, incepand din primavara asta, 2019, a inceput sa mearga foarte prost pe partea de date, desi pana acum zbura pe internet…
    stiti ce programe se instaleaza pe telefon pt a-l incetini, sau pentru a-l face sa nu mai mearga de-a dreptul?
    un alt telefon nou nout, un Xiaomi, merge instant, din aceeasi locatie, cu aceeasi retea Vodafone.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here