Home Editorial De ce nu mai testez telefoane Android – Editorial Alex Ciocan

De ce nu mai testez telefoane Android – Editorial Alex Ciocan

2299
0
telefoane android

În trecut, am testat câteva telefoane mobile cărora le-am făcut review pe acest blog. Probabil mulți dintre voi v-ați întrebat de ce nu mai par astfel de articole așa că în cele ce urmează am să vă explic destul de clar. Lucrurile sunt destul de simple, nu am să intru foarte mult în detalii că nu are rost.

Înainte de orice, vreau să spun faptul că testările, review-urile de până acum au fost făcute cu pasiune, nu pentru a obține foloase. Nu am primit niciun ban pentru articolele postate, nu am rămas cu niciun dispozitiv, nu am folosit linkuri de afiliere în articolele cu pricina ulterior.

Cu cine am colaborat până acum

Singurele colaborări au fost cele cu Huawei și cu cei de la Orange România. Iată care au fost articolele rezultate în urma acestor două colaborări.

Huawei

Review Huawei P9 Lite

Review Huawei Honor 7 Lite

Orange

Review Lenovo Vibe K5 Plus

De ce nu mai colaborez cu Huawei și Orange

Din păcate, cei de la Huawei România nu au fost serioși până la capăt, după ce mi-au trimis două telefoane în teste nu am mai auzit vreodată de ei. Le-am cerut alte dispozitive iar ei au refuzat pe motiv că le au date în teste altor bloggeri. Așa că am renunțat.

Cu cei de la Orange nu mai colaborez pentru că la fel, nu-mi mai răspund la mailuri. Le-am trimis cândva un mail să-i întreb ce-mi mai pot trimite în teste după acel Lenovo Vibe K5 Plus și din păcate, nu am primit niciun fel de răspuns de la ei. Interes zero din și partea lor.

Experiența cu ceilalți producători de telefoane mobile: Sony, Samsung, Asus, Allview, etc

Din păcate, în afară de Huawei și Orange, nu am reușit să conving pe nimeni să-mi trimită vreun dispozitiv în teste, nici măcar pe firmă, cu proces verbal. Și ca să înțelegeți, nu vă imaginați că am discutat cu Samsung sau Sony de la mama lor. Nu, aceste companii au contract cu firme de P.R. românești de care trebuie să te milogești ca să primești dispozitive în teste. Și, evident, firmele românești nu înseamnă altceva decât dezinteres total, zero dorință de a ajuta pe cineva care vrea să facă un lucru mișto. Probabil dacă nu le iese și lor ceva, nu vor să se implice.

Dezgust total și dezamăgire

Sincer, am fost multă vreme trist și dezamăgit de faptul că nu există seriozitate în țara asta pe parte de colaborări online. Probabil trebuie să fii în vreun anturaj ca să primești produse la teste. De fapt, am fost dezamăgit de două aspecte:

  1. De faptul că producătorii de telefoane Android nu sunt interesați să își prezinte dispozitivele gratuit pe un site, culmea ironiei, destinat lumii Android.
  2. De faptul că în România, ajungi să te milogești de o companie ca să-i faci reclamă gratis pe blogul tău. Cred că mizeria asta numai într-o țară bananieră ca România se poate petrece.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here