SHARE

Exista cateva mituri despre telefoanele mobile care candva faceau furori printre utilizatori. Erau acele vremuri simple in care inca nu exista tehnologia smartphone, insa miturile s-au rostogolit si au ajuns destul de actuale si in ziua de azi. Haideti asa dar sa incepem

  1. Trebuie sa incarci complet telefonul la prima utilizare. Da, are legatura cu “formatarea” bateriei. Bateriile litiu-ion nu au nevoie de formatare, nici cele litiu-polymer. Le poti folosi asa cum le scoti din cutie. Asta inseamna ca mitul inca mai e valabil din moent ce majoritatea bateriilor smartphone sunt inca litiu-ion.
  2. Nu exista virusi pe Android. Securitatea pe Android a capatat asa o aura dumnezeiasca ceea ce nu e deloc in regula. Retineti ca platforma Android nu este nici pe de parte cea mai sigura din lume. Eugene Kaspersky spunea catre iTWire “Windows este un sistem de operare mult mai bun fata de celelalte (iOS, OS X, Android) si Microsoft il face din ce in ce mai sigur cu fiecare versiune pe care o scoate pe piata.”. Acesta spune despre Android “Din ce in ce mai nesigur din cauza atacurilor gen brute force” iar despre iOS “E putin mai sigur pentru ca este dificil sa dezvolti virusi pentru iOS”.
  3. Live Wallpapers reduc dramatic durata de viata a bateriei. Acestea reduc intr-adevar putin, dar putin de tot intrucat folosesc procesorul si intreg sistemul, insa nicidecum povestile dramatice pe care le auzi in stanga si in dreapta.
  4. Aplicatiile de genul Task Killer imbunatatesc performanta. Sper ca nimeni nu mai crede bazaconia asta. In unele cazuri Task Killer poate sa iti elibereze ceva resurse, insa nimic mai mult.
  5. NFC pornit tot timpul reduce durata de viata a bateriei. Ca si in cazul Live Wallpapers, este o bazaconie. NFC consuma doar daca il folosesti de multe ori intr-o zi.

Articole Recomandate

Cum să-ți ferești telefonul de căldură pe durata verii Vara, temperaturile la umbră în România depășesc uneori chiar și 40 de grade Celsius, temperaturi mai mult decât suficiente pentru a defecta aparatele...
Cât de sigur este conceptul de cloud storage? Și cum poate fi securizat extra Deși stocarea datelor online, prin intermediul soluțiilor cloud storage este printre noi de ani buni, încă există oameni care privesc acest concept cu...
Cele mai mari eșecuri din istoria Google Faptul că Google a devenit cea mai celebră companie IT din lume nu înseamnă că toate proiectele sale au fost de succes. Google reprezintă de fapt un e...

Ți-a plăcut acest articol? Înscrie-te la NEWSLETTER

Îți vom trimite o dată pe săptămână cele mai importante știri din lumea Android! Nu vă faceți griji, urâm SPAM-ul la fel de mult ca voi.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

1 COMMENT

  1. Unele mituri pleaca de la magazinele IT. Cel cu bateria mi-a fost spus acum vreun an la un magazin Vodafone. Pe celelalte le poti testa, dar la asta, pt a nu risca, nu prea ai cum sa testezi. Da, si mie-mi zisesera multi ca nu mai e valabil, dar eu de siguranta tot “Formatez” bateria.

    Legat de Android si cat de sigur e, imi amintesc ce-a zis un tip de la Microsoft la o conferinta: diferenta FUNDAMENTALA dintre Android si Windows este ca la Windows toate aplicatiile sunt VERIFICATE de Microsoft. La Android primesti calitatea de developer si doar dupa ce te reclama cineva iese aplicatia din magazin. Poate ai infectat 10 persoane pana atunci.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here