Home Editorial Telefoanele Android care au influnetat dezvoltarea smartphone(II)

Telefoanele Android care au influnetat dezvoltarea smartphone(II)

1457
1

2011 Galaxy Nexus

In timp ce Samsung inca nu avusese parte de niste smartphone-uri cu adevarat puternice, zdruncina deja piata Android prin Galaxy S2. Acesta este motivul pentru care cei de la Google au incredintat fabricarea Nexus-ului acestora. Avea un chipset Dual Core, 1 gb ram si un display de 4.65 inch HD. Ei bine, cu aceste specificatii, Galaxy Nexus a fost un hit si numele Nexus + Android au devenit un simbol.

nexus 2011

2012 Galaxy S3

Desi fusesera cateva Galaxy S inaintea acestuia, abia Galaxy S3 reuseste sa iasa in evidenta si sa devina un pas important in dezvoltarea Andoid. Inainte de S3, Android-ul era privit precum “Ratusca cea Urata” si oamenii doreau tot mai mult un iOS din aceasta pricina. Cand Galaxy S3 a aparut, alaturi de monstruosul chipset Exynos 4, 2 gb ram si un display de 4.8 inch, s-a vandut in peste 60 de milioane de exemplare in intreaga lume. Acest smartphone a fost dovada ca iOS-ul putea fii batut, intrecut.

s3

2012 Google Nexus 4

Acest smartphone fabricat de cei de la LG a iesit la iveala in vremurile cand Galaxy S3 se bucura de glorie… S3-ul dar si iPhone-ul au fost puse in umbra de primul procesor Quad Core dintr-un smartphone Android. Amintim aici Snapdragon S4, 2 gb ram si atentie, Android 4.2 Jelly Bean. Nexus 4 a continuat sa fie o prioritate pentru cei de la Google, dovada faptul ca este updatat la zi in prezent cu Android Lollipop 5.1.1, in timp ce telefoane similare acelei perioade au fost abandonate de mult din punct de vedere al update-ului de soft. Ceea ce parea extraordinar la acest smartphone a fost chiar pretul. Cand a aparut, se vindea cu aproximativ 300$…

Nexus-4-androidL-w628

2013 HTC One (M7)

Dupa ce au pus pe telefoanele sistemul de operare Android inca de la versiunea 1.0, cei de la HTC au pierdut intr-o oarecare masura competitia cu cei de la Samsung si Motorola. Compania Taiwaneza avea nevoie rapid de un smartphone care sa atraga atentia oamenilor, iar acel smartphone s-a numit HTC One M7. Acest smartphone venea cu o carcasa din aluminiu si sarea in ochi inainte de a-i vedea specificatiile. La lansare, HTC One M7 a fost desemnat cel mai frumos telefon din lume din punct de vedere al designului. Chiar si cei de la Apple au avut de furca din pricina acestui HTC care a aparut din neant.

htc one m7

Continuarea AICI.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here