Home Diverse Sunt avantajoase centralele termice pe gaz sau avantajele sunt doar marketing?

Sunt avantajoase centralele termice pe gaz sau avantajele sunt doar marketing?

2301
0

Centralele termice pe gaz în condensație sunt printre noi de ani buni dar asta nu înseamnă că toată lumea s-a lămurit care-i treaba cu ele. Există foarte multă lume care în acest moment stă pe gânduri dacă să cumpere una sau nu.

Ei bine, în cele ce urmează vom discuta despre așa zisele zvonuri negative legate de centralele termice pe gaz, și despre avantajele adevărate pe care acestea le au astfel încât să înțelegeți mai ușor principiul de funcționare și randamentul. Să vedem așadar prima dată care sunt zvonurile negative…

Zvonuri negative legate de centrale termice pe gaz

  1. Explodează. Foarte multă lume se teme de aceste centrale pentru că funcționează pe bază de gaz metan, iar pe la TV sunt mereu știri cu apartamente sau case ce au sărit în aer din cauza unor defecțiuni la centrala termică. Ei bine, dacă sunt montate de o persoană autorizată, nu explodează nimic. Cei care fac intervenții sunt cei care îți pun casele și viețile în pericol.
  2. Elimină gaze înăuntru. Gazele arse de centrala termică sunt eliminate în afara casei, nu ai cum să te intoxici ca în cazul sobelor defecte. Nu aveți de ce să vă faceți griji din acest punct de vedere. Nu veți avea probleme de genul.
  3. Nu pot fi folosite când e frig afară. Presiunea gazului scade destul de mult în momentul în care afară este frig și foarte multă lume se ferește de centralele pe gaz. Este un gând destul de greșit, nu poți compara o centrală termică cu un aragaz.

Avantajele reale ale centralelor termice

După ce am văzut cele mai stupide 3 zvonuri legate de centralele termice pe gaz, urmează să discutăm și despre avantaje pentru că ele sunt cele care contează cu adevărat. Haideți să trecem în revistă cele mai importante avantaje  ale centralelor termice pe gaz…

  • Oferă apă caldă și căldură. Centrala termică pe gaz aduce în prim plan două produse finite, apa caldă și căldura. Nu vei mai fi nevoit să le plătești separat.
  • Scapi de grija întreținerii pe timp de iarnă. Întreținerea pe timp de iarnă fie că discutăm despre agent termic furnizat la oraș fie despre lemne pentru cei ce locuiesc la casă, poate să fie destul de costisitoare. Cu o centrală termică, ai niște costuri mult mai avantajoase.
  • Prețurile sunt destul de mici, poți cumpăra o centrală termică pe gaz în condensație de pe Roinstalatii.ro cu maxim 2700 de lei.
  • Consumul este unul acceptabil ținând cont funcțiile unei centrale termice. S-au dus vremurile în care nu exista randament sau exista randament foarte scăzut. Centralele moderne se apropie de randament 100% cu un consum cât mai redus de energie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here