SHARE

Centralele termice pe gaz în condensație sunt printre noi de ani buni dar asta nu înseamnă că toată lumea s-a lămurit care-i treaba cu ele. Există foarte multă lume care în acest moment stă pe gânduri dacă să cumpere una sau nu.

Ei bine, în cele ce urmează vom discuta despre așa zisele zvonuri negative legate de centralele termice pe gaz, și despre avantajele adevărate pe care acestea le au astfel încât să înțelegeți mai ușor principiul de funcționare și randamentul. Să vedem așadar prima dată care sunt zvonurile negative…

Zvonuri negative legate de centrale termice pe gaz

  1. Explodează. Foarte multă lume se teme de aceste centrale pentru că funcționează pe bază de gaz metan, iar pe la TV sunt mereu știri cu apartamente sau case ce au sărit în aer din cauza unor defecțiuni la centrala termică. Ei bine, dacă sunt montate de o persoană autorizată, nu explodează nimic. Cei care fac intervenții sunt cei care îți pun casele și viețile în pericol.
  2. Elimină gaze înăuntru. Gazele arse de centrala termică sunt eliminate în afara casei, nu ai cum să te intoxici ca în cazul sobelor defecte. Nu aveți de ce să vă faceți griji din acest punct de vedere. Nu veți avea probleme de genul.
  3. Nu pot fi folosite când e frig afară. Presiunea gazului scade destul de mult în momentul în care afară este frig și foarte multă lume se ferește de centralele pe gaz. Este un gând destul de greșit, nu poți compara o centrală termică cu un aragaz.

Avantajele reale ale centralelor termice

După ce am văzut cele mai stupide 3 zvonuri legate de centralele termice pe gaz, urmează să discutăm și despre avantaje pentru că ele sunt cele care contează cu adevărat. Haideți să trecem în revistă cele mai importante avantaje  ale centralelor termice pe gaz…

  • Oferă apă caldă și căldură. Centrala termică pe gaz aduce în prim plan două produse finite, apa caldă și căldura. Nu vei mai fi nevoit să le plătești separat.
  • Scapi de grija întreținerii pe timp de iarnă. Întreținerea pe timp de iarnă fie că discutăm despre agent termic furnizat la oraș fie despre lemne pentru cei ce locuiesc la casă, poate să fie destul de costisitoare. Cu o centrală termică, ai niște costuri mult mai avantajoase.
  • Prețurile sunt destul de mici, poți cumpăra o centrală termică pe gaz în condensație de pe Roinstalatii.ro cu maxim 2700 de lei.
  • Consumul este unul acceptabil ținând cont funcțiile unei centrale termice. S-au dus vremurile în care nu exista randament sau exista randament foarte scăzut. Centralele moderne se apropie de randament 100% cu un consum cât mai redus de energie.

Articole Recomandate

5 lucruri pe care sa le iei in considerare atunci cand cauti o husa de telefon Exista o multime de motive pentru a cumpara o husa de telefon, in acelasi timp exista si o multime de produse dintre care puteti alege. S-ar putea sa ...
5 motive pentru care să cumperi cadouri personalizate Fie că este vorba de ziua de naștere a persoanei iubite sau vrei să sărbătorești prietenia, ai nevoie de un cadou. Dar nu orice cadou, ci unul care să...
Cauți servicii de contabilitate de calitate în București? KEEZ este soluția! Dacă decizi să deschizi un mic business, dacă ajungi să pui pe picioare un mic S.R.L, legea din România te obligă să ai un contabil autorizat care lun...
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here