Home Diverse Solutii pentru microagricultura pe www.hortifarm.ro

Solutii pentru microagricultura pe www.hortifarm.ro

1195
0

Agricultura in Romania s-a cam dus pe apa sambetei odata cu incheierea “Epocii de Aur”. Nu mai suntem “Granarul Europei”, am ajuns sa importam cereale. S-a ajuns in aceasta situatie pentru ca nu a fost nimeni interesat de mentinerea lucrurilor instaurate de comunism. Toata lumea abia astepta sa scape de ele, de C.A.P., de agricultura asta facuta mult si cu chin. Totusi, exista in ziua de azi microagricultura si o sa va explic in cele ce urmeaza ce inseamna…

Ce este microagricultura?

Microagricultura reprezinta acea agricultura facuta pentru consum propriu si eventuala vazare de mici dimensiuni. Intalnim asta peste tot la tara. Nu ai nevoie de masini agricole de mari dimensiuni si nici de terenuri intinse. Tot ce ai nevoie sunt niste motocoase, motosape, motocultoare. Vorbim despre aparate care pot oricand sa sustina o cultra in materie de orice, cereale, legume, plante furajere, etc…

Gasesti pe www.hortifarm.ro cele mai bune aparate pentru microagricultura, vointa sa fie si chef de munca. Ceea ce ma surprinde la lumea satului contemporan este faptul ca tot batranii sunt cei care cumpara motocultoare si motosape, tot ei sunt cei care se ocupa de munca campului. Tinerii au preferat sa se duca prin Spania si Germania la cules de diverse in loc sa isi munceasca propriul pamant. Nu exista motiv sa pleci sa muncesti pamantul altuia atata timp cat ai pamant acasa la tine.

Probabil acesta este motivul secundar care a dus la prabusirea agriculturii, pe langa faptul ca oamenii aveau oroare de munca campului din cauza comunismului, nu doresc sa se mai implice. Prefera sa se duca prin tari straine si sa isi puna banii de-o parte. Sa speram ca va veni momentul in care cei care culeg prin Spania sa vina casa si sa ridice nivelul de trai din Romania cu ferme si plantatii ca cele pe care au lucrat zeci de ani.

Pana atunci, ne bucuram de roadele pamantului din spatele casei cu microagricultura si de batranii care nu dau semne de oboseala. Ei sunt singurii care mai realizeaza din cand in cand ce insemana sa ai lucrul tau si ce inseamna sa mai faci treaba si la tine in tara, nu numai in strainatate. Avem nevoie si de tineri care sa gandeasca precum batranii si cred ca intr-un final se vor da pe brazda. E doar o notiune de timp.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here