Telefoanele Android au avut dintotdeauna o mare problemă cu bateria. Cu cât ecranele au devenit mai mari și mai luminoase, mereu au apărut discuții legate de durata de viață a bateriei. S-au dus vremurile în care aveam Nokia 3310 și ne ținea bateria 7 zile. Astăzi ecranele sunt dușmanul de moarte al bateriilor, alături bineînțeles de aplicațiile pe care le instalăm în telefoane, aplicații care de cele mai multe ori își fac de cap în fundal.
Întrebarea de bază este ce facem pentru a salva durata de viață a bateriei? Ei bine, legat de display nu avem ce face decât să-l setăm pe o luminozitate mai scăzută. Legat de aplicații trebuie să ne uităm exact care dintre ele consumă cel mai mult din baterie și putem face acest lucru din setarea numită DEVICE CARE. Pentru a ajunge la baterie trebuie să parcurgem următoarea cale: SETTINGS – DEVICE CARE – BATTERY – SINCE LAST FULL CHARGE
… și aici vom vedea toate aplicațiile care au consumat din bateria telefonului. Pe primul loc la mine este evident YouTube, care în 4 ore a consumat 39% din baterie, rulând și aproape 3 ore în fundal. Pe locul doi avem WhatsApp care a consumat 6.2% din baterie funcționând 42 de minute activ și aproape 2 ore în fundal și așa mai departe.
Dacă observați un consum exagerat al bateriei e bine să veniți la acest Device Care și să verificați, să vedeți ce fel de aplicație își face de cap cu bateria voastră, atât în stare activă cât și atunci când rulează în background.