Home Diverse Putin despre istoria Android

Putin despre istoria Android

1163
0

Android a devenit cel mai popular sistem de operare din toate timpurile si asta din pricina faptului ca este destul de usor de imbinatatit si setat. Cu toate acestea, putini dintre noi stiu cand a aparut mai exact si care au fost primele telefoane ce au purtat falnic emblema robotelului verde.

Sistemul de operare Android a luat nastere in 2003, Andy Rubin, Rich Miner, Nick Sears si Chris White fiind co-fondatori ai Android Inc, o companie care tintea dezvoltarea telefoanelor mobile inteligente. Proiectului s-au alaturat Larry Page si Sergey Brin co-fondatori Google, constineti fiind de posibilitatile acestui sistem de operare.

Ei bine, primul telefon Android a aparut in seprembrie 2008, anuntat de T-mobile si s-a numit T-Mobile G1. O luna mai tarziu, Google a scos Android 1.0 sub licenta Apache. Codul era disponibil pentru toata lumea, fapt ce a condus la ROM-urile custom din ziua de azi.

Android 1.5 – Cupcake: aprilie 27, 2009. S-a imbunatatit camera foto, detectia GPS si pozitia pe harta, apare tastatura virtuala si loadul automat pentru clipurile Youtube.

Android 1.6 – Donut: septembrie 15, 2009. Apare quick box search si voice search, indicatorul pentru baterie, text to speach, gruparea pozelor in galerii

Android 2.0 – Eclair: octombrie 26, 2009. Apar contactele multiple pentru mail care se pot sincroniza, suportul Bluetooth 2.1, html5 suport pentru browsere si functii noi pentru aplicatia Calendar.

Android 2.2 – Froyo: mai 20, 2010. Apare hotspot, Adobe Flash 10.1, tastatura multilingual si “widget guide” – un tutorial ce urma sa ne invete despre noile functii Android

Android 2.3 – Gingerbread: decembrie 6, 2010. Interfata a fost imbunatatia pentru o experienta de utilizare mai rapida, tastatura noua pentru tastare mai rapida, copy – paste, integrarea apelurilor pe internet.

Android 3.0 – Honeycomb: februarie 22, 2011. Este versiunea pentru tablete, optimizat pentru ecrane mari. S-a imbunatatit multitasking-ul, apare tethering via Bluetooth, suport pentru transferul de date direct in PC.

Android 4.0 – Ice Cream Sandwich: octombrie 18, 2011. Aici apare un font nou: Roboto, posibilitatea de a detecta zambetul in poze, adminsitarea folderelor, swipe to hide notification, suport direct pentru direc Wifi, Bluetooth HDP si Android Beam.

Android 4.1 – Jelly Bean: iulie 9, 2012. Raspunde mult mai bine la comenzi, lagul nu mai este asa evident, apar widgeturile ce se pot redimensiona, Google Now, Android Beam imbunatatit.

Android 4.4 – KitKat: octombrie 31, 2013. Suporta Bluetooth MAP, un nou framework pentru miscarile din interfata, suporta wireless print. De asemenea memoria a fost optimizata.

Android 5.0 Lollipop: noiembrie 12, 2014. Este ultima versiune de Android, lansata cot la cot cu Nexus 6. Apare device sharing, Battery Saver, Android Smart Lock, ART in loc de Dalvik.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here