Home Diverse Păcat că medicina este atât de slab subvenționată

Păcat că medicina este atât de slab subvenționată

1379
0
medicina

Cred că am observat cu toții că sunt foarte multe probleme legate de sistemul sanitar de stat. Acolo unde nu există bani, există probleme și din păcate spitalele de stat nu se prea pot subvenționa singure, nu au cum să adune fonduri dacă nu primesc de la stat, nu sunt spitale private să aibă tarife. În spitale nu există nici halate medici, ce să mai zic de  medicamente? Atunci când medicii sunt nevoiți să vină cu halatele de acasă, e clar că serviciile medicale nu vor fi la înălțimea așteptărilor.

Mereu mi-am pus întrebarea ce s-ar întâmpla dacă medicina din România ar fi la același nivel cu cea din străinătate. Dacă aici nu ar exista acei găinari care să căpușeze sistemul pentru a face bani (cazul dezinfectanților) sau acei medici corupți care nu mișcă un pai dacă nu primesc sute de lei în plic (celebrul caz al medicului de la Constanța căruia i-a fost găsită o valiză cu bani acasă). E destul de dificil să ai pretenții de calitate atunci când toate lucrurile sunt potrivnice.

Mereu mi-am pus întrebarea cum ar fi dacă salariile din sănătate ar fi la nivelul celor din străinătate, medici să aibă câte 6000 de euro/lună salariu. Oare ar mai lua șpagă? Eu unul cred că ar mai lua dar fenomenul s-ar diminua destul de mult și nivelul de calitate ar crește considerabil pentru că spitalele nu ar mai f atât de aglomerate, ar fi medici pentru toată lumea întrucât aceștia nu ar mai pleca în străinătate pentru cei 6000 de euro/lună, ar alege să-i facă în țara lor.

Dar până să ajungem noi la nivelul străinătății mai e cale lungă. E nevoie de investiții și de bani. Fără bani nu se poate face nimic niciodată. E nevoie de medici mulți și bine plătiți, a căror minte să fie la pacienți nu la cum să-și plătească ratele. E nevoie de echipamente de protecție pentru medici, de halate, de ustensile medicale, de aparatură, și lista poate continua. Există firme precum Dispotrading capabile să ofere tot ce-i necesar într-un spital, dar cu ce bani? Poate peste vreo 500 de ani, vom ajunge și noi cu sistemul sanitar la nivelul de acum al străinătății. Și nu, nu este o cifră ridicolă…

Dispotrading – Echipament de protecție

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here