Home Editorial OnePlus 3 vs Nexus 6P – războiul asiatic

OnePlus 3 vs Nexus 6P – războiul asiatic

1374
0
OnePlus 3

În mod normal, tehnologia de vârf are un preț pe măsură, însă atunci când discutăm despre OnePlus 3 și Nexus 6P, ambele telefoane fabricate de chinezi, realitatea se schimbă puțin și se ondulează după dorințele utilizatorilor care întotdeauna așteaptă un preț cât mai mic pentru asemenea dispozitive. Ei bine, cele două telefoane deși au prețuri asemănătoare, maxim 500 de euro, iar unul dintre ele are aproape 1 an de când este pe piață, cred că pot fi comparate destul de bine din punct de vedere al specificațiilor și al performanței.

Design și calitate de construcție

În mod normal, nu cumperi un OnePlus pentru cum arată. Acest producător a reușit să iasă în evidență cu specificații de top, nu cu aspect. Ei bine, asta nu înseamnă că OnePlus 3 arată rău. I-am făcut o prezentare aici și puteți vedea că arată destul de bine. Nexus-ul pe altă parte, are o calitate de construcție mult mai bună, carcasa fiind din aluminiu. Dacă le ții pe ambele alături, nu prea ai ce să comentezi. Pe spate însă Nexus 6P este mult mai calitativ în special din cauza aluminiului.

Calitatea display-ului

OnePlus 3 are un display de 5.5 inci AMOLED, ce suportă o rezoluție Full HD. Nexus 6P are un display  de 5.7 inci AMOLED, însă este QHD. Ambele display-uri sunt de calitate, însă mie unul mi se pare mai bun cel de pe Nexus 6P și asta nu doar din cauza rezoluției mai mari. Culorile parcă sunt puțin mai vii și dacă te uiți la clipuri, ai parte de o experiență mai bună din cauza dimensiunii ceva mai mari.

Procesor și memoria internă

OnePlus 3 are un procesor Snapdragon 820 cu 6 GB RAM și 64 GB memorie de stocare. Da 6 GB Ram, ați auzit bine și chiar dacă în acest moment par inutili, peste vreun an eu cred că-și vor vedea importanța. Nexus 6P din păcate aici pierde bătălia dar doar din cauza faptului că are aproape un an vechime. Are un procesor Snapdragon 810 cu doar 3 GB ram. Cât despre capacitatea de stocare există 3 variante disponibile: 32/64/128 GB.

Camera foto

OnePlus 3 are o cameră de 16 Mpx  pe spate și una de 8 Mpx pe față, ambele sunt destul de slabe. Nu-i nimic surprinzător, în trecut cei de la OnePlus n-au dat niciodată pe afară cu calitatea camerei foto pe vreunul dintre cele 4 telefoane aduse pe piață până acum. Nexus 6P deși are o cameră de doar 12.3 Mpx pe spate, este cu siguranță cea mai bună cameră pusă vreodată pe un Nexus. Din păcate, Nexus nu are stabilizare optică a imaginii, însăcamera este oricum mult mai bună decât cea de pe OnePlus 3.

Bateria

OnePlus 3 are o baterie de 3000 mAh, mai mică de cât cea de pe Nexus cu 450 mAh.  Oricum, ambele dispozitive beneficiază de optimizarea bateriei prin Marshmallow  și display-uri AMOLED ceea ce le transformă în dispozitive destul de eficiente din punct de vedere energetic. Diferența apare totuși din cauza dimensiunii display-ului, mai mare pe Nexus 6P care deși are o baterie mai mare, cu timpul, pe măsură ce aceasta va slăbi, se va vedea o diferență destul de mare.

Concluzia

Dacă ne gândim la bani, OnePlus 3 e mai ieftin de cât Nexus 6P. Nu cu mult dar e mai ieftin. Dacă ne gândim la cameră, Nexus 6P are o cameră foarte bună. Cel puțin teoretic,  OnePlus 3 ar trebui să fie mult mai performant de cât Nexus 6P dar în realitate diferența dintre cele două este destul de mică, poate doar în teste dedicate să se vadă semnificativ câștigătorul, însă modul în care telefoanele sunt folosite zilnic nu prea bat cu testele. Voi ce credeți? Care este mai bun? Nexus 6P sau OnePlus 3?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here