Home Diverse Omul gospodar instalează centrală termică pe caniculă

Omul gospodar instalează centrală termică pe caniculă

1145
0
centrală termică

Atunci când toată lumea este terorizată de gradele din termometre, uneori prea multe pentru placul nostru, omul gospodar nu pierde ocazia să-și fac traiul din timpul iernii mai calitativ. Atunci când este caniculă afară, când este vară, este momentul prielnic pentru a instala o centrală pe lemne. Deși foarte mută lume se declară învinsă de acest val de căldură năpustit asupra țării, există o serie de oameni care doresc să fie productivi și atât. Aceștia sunt oamenii gospodar.

Acuma, să vă explic ce-i și cu centrala pe lemne, că am tot pomenit de ea din titlu și nu am discutat deloc despre ea. E foarte la modă să instalezi o centrală pe lemne dacă locuiești la casă în detrimentul uneia pe gaz sau pe curent electric. Este o mișcare tipică făcută de gospodarul român care face rost de lemne întotdeauna la prețuri de nimic, sau aproape de nimic, sau mult mai convenabil de cât  celelalte variante specificate puțin mai devreme.

Avantajele centralelor pe lemne sunt multe, pe lângă acesta al costului de exploatare mult mai mic. Acestea nu sunt influențate de factori externi precum frigul ce generează presiune scăzută în cazul centralelor termice pe gaz ori penele de curent în cazul centralelor care funcționează pe bază de electricitate. Atâta timp cât combustibilul este la tine, nu există factori externi care să mai influențeze calitatea. Cred că așa e cel mai bine, să nu depinzi de nimeni.

Acum, or să fie câțiva care vor spune că e destul de aiurea cu lemnele, că trebuie sparte, cărate, se face mizerie, trebuie loc pentru depozitare și așa mai departe. Ei bine, cred că deși au trecut 2016 ani de când civilizația asta a intrat într-un ciclu continuu de dezvoltare, nimeni nu a inventat până acum soluția perfectă pentru toată lumea, care să împace și capra și varza. E clar că discutăm aici și despre compromisuri și din această cauză am și menționat la început faptul că centralele pe lemne sunt destinate în special celor care locuiesc la casă și au curte în care să-și depoziteze lemnele ori peleții. Centralele pe lemne sunt destinate gospodarilor care înțeleg ideea de compromis.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here