SHARE
centrală termică

Atunci când toată lumea este terorizată de gradele din termometre, uneori prea multe pentru placul nostru, omul gospodar nu pierde ocazia să-și fac traiul din timpul iernii mai calitativ. Atunci când este caniculă afară, când este vară, este momentul prielnic pentru a instala o centrală pe lemne. Deși foarte mută lume se declară învinsă de acest val de căldură năpustit asupra țării, există o serie de oameni care doresc să fie productivi și atât. Aceștia sunt oamenii gospodar.

Acuma, să vă explic ce-i și cu centrala pe lemne, că am tot pomenit de ea din titlu și nu am discutat deloc despre ea. E foarte la modă să instalezi o centrală pe lemne dacă locuiești la casă în detrimentul uneia pe gaz sau pe curent electric. Este o mișcare tipică făcută de gospodarul român care face rost de lemne întotdeauna la prețuri de nimic, sau aproape de nimic, sau mult mai convenabil de cât  celelalte variante specificate puțin mai devreme.

Avantajele centralelor pe lemne sunt multe, pe lângă acesta al costului de exploatare mult mai mic. Acestea nu sunt influențate de factori externi precum frigul ce generează presiune scăzută în cazul centralelor termice pe gaz ori penele de curent în cazul centralelor care funcționează pe bază de electricitate. Atâta timp cât combustibilul este la tine, nu există factori externi care să mai influențeze calitatea. Cred că așa e cel mai bine, să nu depinzi de nimeni.

Acum, or să fie câțiva care vor spune că e destul de aiurea cu lemnele, că trebuie sparte, cărate, se face mizerie, trebuie loc pentru depozitare și așa mai departe. Ei bine, cred că deși au trecut 2016 ani de când civilizația asta a intrat într-un ciclu continuu de dezvoltare, nimeni nu a inventat până acum soluția perfectă pentru toată lumea, care să împace și capra și varza. E clar că discutăm aici și despre compromisuri și din această cauză am și menționat la început faptul că centralele pe lemne sunt destinate în special celor care locuiesc la casă și au curte în care să-și depoziteze lemnele ori peleții. Centralele pe lemne sunt destinate gospodarilor care înțeleg ideea de compromis.

Articole Recomandate

Ești nașă la botez? Iată ce ai de cumpărat… Viața de nașă nu e deloc simplă și nici ieftină. Dacă ai acceptat să fii nașă la un botez trebuie să știi că vei avea destul de mult de umblat și dest...
Vrei sa inveti programare? La ce sa te astepti Daca ai avut dintotdeauna o pasiunea pentru partea tehnica si nu ai reusit sa urmezi insa o facultate in acest sens sau daca te intereseaza sa te repr...
Limbajul de programare JAVA – ce il face atat de popular si utilizat Un limbaj de programare considerat mai accesibil decat alternativele, JAVA se utilizeaza in dezvoltarea de aplicatii web, insa totodata se foloseste p...

Ți-a plăcut acest articol? Înscrie-te la NEWSLETTER

Îți vom trimite o dată pe săptămână cele mai importante știri din lumea Android! Nu vă faceți griji, urâm SPAM-ul la fel de mult ca voi.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here