SHARE

Terminatorul din perioada premergătoare Android revine. Cred că tuturor ne plac poveștile cu final fericit iar faptul că Nokia a anunțat deja revenirea e o veste foarte bună zic eu. Chiar dacă Microsoft a depus eforturi draconice pentru a ucide acest „Terminator”, iată că nu a reușit. Compania finlandeză are de gând să producă telefoane, ceasuri smart și brățări fitness, însă nu vă așteptați la cine știe ce chiar din prima. Nokia are un drum lung de parcurs pentru a-și recupera coroana.

Ce s-a întâmplat cu Nokia

Nokia era în trecut regele telefoanelor smart și non smart, cum este să zicem Samsung în ziua de azi. În momentul în care iPhone a apărut pe piață, Nokia a avut de suferit destul de mult asemenea altor producători ai vremurilor respective.

Decizia de a rămâne la Symbian OS a fost fatală pentru regele Nokia, rege care și-a pierdut coroana din simplul fapt că nu a vrut să îmbrățișeze cu căldură sistemul de operare Android.

Acum, nu știu dacă decizia de a vinde afacerea către Microsoft a fost de bun augur pentru Microsoft, căci din punctul meu de vedere aceștia nu au reușit să „scoată la lumină” Lumia, din contră, au dat cu oiștea-n gard mai departe. Apropo de Lumia, anul trecut vânzările au scăzut cu 73%. O cifră colosală, catastrofală.lumia

Ce se întâmplă acum cu Nokia

Nokia a recăpătat din drepturile vândute către Microsoft și va putea produce din nou o serie de telefoane, cu excepția Lumia. Microsoft a dorit să păstreze această marcă. Compania finlandeză va vinde licența către o companie numită HMD Global, ce va utiliza brandul Nokia  pentru a fabrica o serie de telefoane și tablete Android. În mod suspicios de interesant, HMD Global are relații cu Foxconn – amintiți-vă de tableta aceea Nokia N1. A fost concepută de Nokia/HMD/Foxconn.

Cel mai interesant aspect este faptul că Nokia va fabrica și niște ceasuri smart , făcând deja o investiție de 191 milioane de dolari cumpărând compania Withings, celebră în acest sector. Cred că este o combinație destul de reușită dacă ne gândim la faptul că Withings nu are brand awareness așa cum are Nokia și vor face astfel casă destul de bună.

Articole Recomandate

Mai țineți minte pe Nextbit Robin? Razer va îl va transforma într-un smartphone ... Brandul Razer este cunoscut din lumea gamingului. De ani de zile, această companie se străduiește să aducă pe piață cele mai bune periferice (tastatur...
Google va lansa un Pixel mai ieftin anul acesta Există informații sigure că Google va lansa un telefon maI ieftin, cu specificații mai slabe anul acesta tot sub brandul Pixel. Din păcate, în acest m...
Chipsetul Exynos 8895 al celor de la Samsung a fost anunțat oficial Anul trecut, Samsung a anunțat un parteneriat cu Qualcomm în urma căruia a rezultat procesorul Snapdragon 835, pe o tehnologie de doar 10 nm FinFET. A...

Ți-a plăcut acest articol? Înscrie-te la NEWSLETTER

Îți vom trimite o dată pe săptămână cele mai importante știri din lumea Android! Nu vă faceți griji, urâm SPAM-ul la fel de mult ca voi.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here