Home Editorial Lenovo Moto G4 – impresii și păreri

Lenovo Moto G4 – impresii și păreri

2217
1
Lenovo Moto G4

Moto G4 este primul dispozitiv pe care-l iau în colimator de când compania chineză a preluat Motorola. Acest dispozitiv va intra pe piață cu scopul de a face într-un fel concurență dispozitivelor Samsung, iar în cele ce urmează vom discuta dacă are șanse să fie atât de amenințător cum vrea să pară.

Care va fi prețul pentru Lenovo Moto G4

Lenovo Moto G4 o să coste undeva la 1300 – 1500 lei, modelul cu 16 GB memorie internă.  Mai este o variantă cu 32 GM memorie internă care probabil va fi cea mai cumpărată pentru că știm cu toții, în ziua de azi 16 GB sunt insuficienți iar cardul MicroSD nu rezolvă în totalitate problema spațiului de stocare. Această variantă va costa cu 200 – 300 de lei mai mult, deci undeva pe la 1700 – 1800 lei.

Cum arată Lenovo Moto G4 și care este de fapt nivelul de calitate?

Designul este unul destul de interesant, se vede influența Lenovo. Dispozitivul seamănă cu alte telefoane produse de Lenovo precum Lenovo Vibe A7010. Această generație de G4 ne aduce mai multe linii drepte  și o greutate mult redusă. Potrivit Motorola, această greutate redusă a fost posibilă datorită renunțării la protecția împotriva apei prezentă pe modelele precedente. În loc de IP67, care permitea scufundarea în apă a Moto G (2015), noul Moto G4 vine cu o nanotehnologie care-l face doar rezistent la stropi.

Marginea argintie din jurul boxei superioare ne aduce aminte de Moto G Turbo Edition. Spre deosebire de Moto G (2014), acest Moto G4 are o boxă mono, una singură. Nu este stereo. Muchia dispozitivului este mai bine definită din moment ce totul este rotunjit.  Capacul din spate este acoperit cu un strat de silicon.traseira-motog4-bra-androidpit-w782

Despre display-ul de pe Lenovo Moto G4

Față de generațiile precedente de Moto G, care aveau display HD, Lenovo Moto G4 vine cu un upgrade destul de interesant și bine venit: display Full HD. O decizie destul de bună a celor de la Lenovo dacă au de gând să concureze cu cei de la Samsung. În plus, dispozitive destul de ieftine precum Lenovo Vibe 5 și Vibe A7010 au deja acest display Full HD.

Performanța Lenovo Moto G4

Specificațiile componentelor seamănă cu cele de pe Moto G Turbo Edition dar Lenovo Moto G4 are mai multe beneficii.  În timp ce memoria RAM rămâne aceeași, 2 GB, procesorul quad-core Snapdragon 617 este o îmbunătățire importantă față de Moto G Turbo Edition sau Moto X Play, care au doar un Snapdragon 615.

Memoria internă este de 16 GB și poate fi extinsă cu ajutorul unui card MicroSD de până la 128 GB. Bateria este de 3000 mAh, compatibilă cu tehnologia turbo charging a celor de la Qualcomm. Un alimentator de 10w este inclus în cutie, alimentator ce va reuși să încarce complet Lenovo Moto G4 în doar 70 de minute.moto-g4-plus-moto-g4-Moto-g4-play-w782

Camera de pe Lenovo Moto G4

Camera de pe acest dispozitiv este una destul de interesantă. Deși Moto G4 și Moto G4 Plus au același soft pentru cameră, Lenovo Moto G4 a primit o versiune revizuită. Prin intermediul modului manual, un meniu îți va fi afișat pe display  permițând-și să schimbi ISO, timer, macro mode, timpul de expunere, etc. Interfața aleasă seamănă cu cea de pe telefoanele Lumia. Camera din spate este de 13 Mpx iar cea din față este de 5 Mpx, foarte bună pentru selfie.

Idee generală despre Lenovo Moto G4

În ciuda îmbunătățirilor acest Moto G4 nu va rupe gura târgului pe partea de clasă medie. Telefonul va ajunge pe rafturile magazinelor în lunile ce urmează și va concura direct cu terminale precum Zenfone Selfie, Vibe K5 și Galaxy S5 New Edition. Lenovo Moto G4 este un telefon de calitate dar care nu are funcții avansate, nu are nici măcar senzor pentru amprentă. Rămâne de văzut cum se va impune pe piață și îi vom face și noi un review la momentul potrivit.lenovo moto g4

1 COMMENT

  1. Stimate domn,
    Cum se ajunge la muzica stocata pe cardul de memorie, in cazul acestui telefon (pentru ca, o melodie – spre exemplu, sa fie stabilita ca ton de apel?
    Cu stima, Ioan Saucinitanu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here