Home Editorial Huawei Mate 10 – preț, data lansării și specificații

Huawei Mate 10 – preț, data lansării și specificații

1653
0
Huawei Mate 10

Huawei își continuă drumul către o ascensiune extraordinară. După ce a vândut un număr record de dispozitive Mate 9, producătorul chinez este gata să lanseze versiunea următoare, Mate 10, la jumătatea lunii octombrie. Acest dispozitiv va veni pe o piață destul de competitivă dar va aduce un procesor nou (Kirin 970) conceput pe tehnologie de 10 nanometri. De asemenea, ultimele zvonuri indică un telefon fără rame la display pentru Mate 10 Pro.

Data lansării Huawei Mate 10

Huawei Mate 10 va fi lansat pe data de 16 octombrie 2017 la Munchen, Germania. Zvonurile spun că varianta Lite va fi lansată în același eveniment dar deocamdată nu avem nimic concret.

Prețul pentru Huawei Mate 10

Tot din zvonuri, se vehiculează o sumă destul de interesantă, undeva la 1100 dolari, ceea ce înseamnă un salt uriaș de la predecesorul Mate 9 ce poate fi cumpărat acum cu 599 dolari.

Scopul celor de la Huawei este destul de clar: suprimarea concurenței Apple și Samsung dar rămâne de văzut dacă acest Mate 10 va avea caii putere necesari unei asemenea aroganțe sub carcasă.

Specificații Huawei Mate 10

Pe Weibo, rețeaua de socializare chinezească au apărut niște imagini în urma cărora constatăm că Mate 10 va fi un telefon total diferit de Mate 9. Pe partea din față, vedem un display uriaș cu o ramă foarte micuță  iar pe spate un sistem dual camera marca Leica, asemenea P10, alături de un senzor de amprentă. Întreaga carcasă este rotunjită și compusă din aluminiu integral.

În ceea ce privește componentele interne, acest Mate 10 se preconizează a fi o bestie. Potrivit analistului Pan Jiutang, viitorul phablet al celor de la Huawei  va avea noul procesor Kirin 970 fabricat în totalitate de aceeași companie. Acest procesor va fi construit pe o tehnologie de 10 nanometri, nu pe 16 nanometri cum este procesorul Kirin 960 existent în Huawei P10. De obicei, dimensiunea mică a semiconductorilor rezultă în eficiență energetică superioară și performanță mai bună.

Noul procesor Kirin 970 ar putea ține piept ultimei generații de SoC a celor de la Samsung, procesorului Exynos 8895 dar și procesorului celor de la Qualcomm, Snapdragon 835. Se crede că acest Kirin 970 va oferi 8 nuclee, 4 ARM Cortex-A73 la 3 GHz și 4 ARM-Cortex-A53 la 1.8 GHz. Pe parte de cip video, Huawei Mate 10 va avea un GPU Mali-G71.

Tu? Ce părere ai despre acest Mate 10?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here