Home Editorial Cele mai mari eșecuri din istoria Google

Cele mai mari eșecuri din istoria Google

1913
0
Google

Faptul că Google a devenit cea mai celebră companie IT din lume nu înseamnă că toate proiectele sale au fost de succes. Google reprezintă de fapt un exemplu bun de companie care niciodată nu s-a lăsat păgubașă, companie care mereu a încercat lucruri noi și care a învățat întotdeauna din propriile greșeli. Vom discuta în cele ce urmează despre cele mai răsunătoare eșecuri ale celor de la Google din ultimii 10 ani, despre proiectele care nu au prins niciodată la public.

Cele mai mari eșecuri din istoria Google

  1. Google +. Și-a făcut apariția în 2011 și a vrut să fie o rețea socială care să concureze cu Twitter și Facebook. Eșecul acestui proiect s-a legat nu doar de faptul că nu prea venea cu nimic nou, dar cei de la Google au decis să lege Google + de toate celelalte servicii Google inclusiv de YouTube.
  2. Google Glasses. Bine, acest proiect nu ar trebui să-l încadrăm la categoria eșecurilor răsunătoare pentru că e evident că cei de la Google l-au gândit ca pe un experiment. Google nu a avut niciodată interesul să comercializeze la scară largă acest produs. În iunie 2012 a apărut Google Glasses și cred că este genul acela de proiect necesar pentru a duce tehnologia un pas mai departe și… atât.
  3. Google Latitude. Nu știați că există așa ceva, nu? Ei bine, Google Latitude este o funcție implementată în Google Maps care-ți permite să știi în orice moment al zilei unde sunt ceilalți membri ai familiei tale. Cei de la Google nu au dezvoltat însă această funcție, pur și simplu nu au știut în ce direcție să meargă cu ea. Inițial a fost o opțiune standalone în Google Maps, fiind ulterior portată în Google +, reintegrată recent în aplicația Maps.
  4. Google Hangouts. Totul a început cu Google Talk, o aplicație integrată în Gmail. Acest Messenger folosea protocolul XMPP și implicit puteai trimite mesaje celorlalți utilizatori Google indiferent de serviciul folosit atât timp cât era tot pe bază de XMPP. Din păcate, utilizatorii nu au îmbrățișat această aplicație pentru că funcționa defectuos. În 2013, apare Google Hangouts ca un fel de upgrade al Google Talk, o aplicație de mesagerie combinată cu funcția de videochat. Google Hangouts devine un eșec din cauza faptului că în 2016, Google aruncă pe piață altă aplicație de tip Messenger, pe nume Allo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here