SHARE
Tehnologia

Îmi aduc aminte de vremurile în care eram eu copil. Nu exista internet, nu existau telefoane, nu existau tablete. Dacă voiai să înveți un lucru erai destul de limitat în posibilități din nouă motive. În primul rând pentru că nu aveai decât cărți la dispoziție și în al doilea rând nu aveam bani pentru jucării inteligente. Erau și pe atunci fel de fel de chestii interesante dar de unde bani? Noi nu am crescut cu jocuri construit case și lucruri care să ne dezvolte în această direcție.

Copilăria în anii 90 era destul de limitată din toate punctele de vedere cu toate că se miza pe dezvoltarea capacității de interacțiune cu cei din jur. Socializarea reală, de la scara blocului a celor care au crescut cu cheia la gât a fost unul dintre aspectele anilor 90 care nu se vor mai întoarce niciodată. În ziua de azi copiii deși nu mai stau pe la scara blocului atât de mult,  au surse mult mai diversificate din care pot învăța lucruri noi.

Tehnologia te poate ajuta să-ți educi copilul atâta timp cât nu mizezi 100% pe direcția calculatoarelor și a internetului. Dacă abandonezi relațiile personale pe care cel mic le leagă jucându-se împreună cu alți copii, nu va fi tocmai ok. Deși prin oraș cam lipsesc magazinele din care poți cumpăra jucării de calitate, inteligente, cu care cei mici să se joace împreună, există jucării online pentru copii și bebeluși Educlass. Pe site-ul lor veți găsi tot ce lipsește din oraș, tot ce vă lipsește vouă ca părinți pentru a vă putea ocupa de dezvoltarea inteligenței copilului vostru în concordanță cu ideea de relaționare activă.

Atâta timp cât veți reuși să îmbinați tehnologia adică telefoanele mobile cu tabletele cu calculatoarele, laptopurile și jucăriile reale care dezvoltă inteligenta, de genul puzzle sau pentru construit diverse, cu siguranță cel mic va avea parte de o evoluție constantă și mult mai reală.  Știu că cei mici sunt destul de sceptici în ziua de azi când vine vorba despre jocuri ce nu se desfășoară pe calculator sau pe tabletă, însă sunt sigur că vor îndrăgi și noul, vor îndrăgi și jocurile de construcții atâta timp cât sunt de calitate și frumos lucrate.

Articole Recomandate

Vrei să fii un manager mai bun? Inspiră-te de la cei mai buni Să fii manager în România nu e atât de simplu cum pare pentru că termini o facultate și apoi constați că în câmpul muncii ai nevoie și de alte cunoști...
De ce uităm mereu de uleiul pentru cutia de viteze? Din păcate, în România oamenii nu sunt capabili să facă schimbul de ulei pentru motor la timp, ce să mai zicem de uleiul din cutia de viteze? Cunosc o...
Orice meseriaș are un ciocan rotopercutor de calitate în dotare Nimic nu mă enervează mai mult decât meseriașul care vine la muncă fără scule. De ce vine la muncă fără scule? Păi pentru că nu deține așa ceva. După ...
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY