SHARE
sony xperia X Premium

Divizia smartphone a celor de la Sony a experimentat întotdeauna cu display-urile. După ce a lansat acel Z5 Premium, primul telefon cu display 4K din lume, compania japoneză are de gând să pună în practică un nou experiment. Așadar, sunt șanse foarte mari ca Sony Xperia X Premium să aibă un display HDR.

Ce este un display HDR

HDR este capacitatea unui display de a avea o paletă mai largă de culori, albul este mai alb, negrul mai negru. Adâncimea culorii este mult mai mare. Astfel, imaginile afișate pe un display HDR au un aspect mult mai dinamic. Mai mult contrast, mai multă culoare, mai multă luminozitate.

Când vine vorba despre display-urile telefoanelor mobile, sunt o grămadă de variante pe piață. Evident, toată lumea a pus sub semnul întrebării dacă acel display 4K pus pe Sony Xperia Z5 Premium este util, pentru că rezoluția mare pe un display mic nu este chiar notabilă, să nu mai zicem de consumul de energie. Este avem totuși 3840 x 2160 pixeli ce trebuie aprinși.

sony-xperia-xa-13-w782

Dacă va implementa HDR într-un display smartphone, Sony Xperia X Premium va doborî recordul mondial pentru luminozitate

Nu știu câți dintre voi ați avut timp să vă obișnuiți cu rezoluțiile 4K pe telefoane, căci Sony face pasul către HDR, potrivit unui articol din PhoneRadar. Evident, rezoluția nu va fi 4K, va fi doar 1080p. Dacă cei de la Sony vor aduce într-adevăr pe piață așa ceva, cred că vor doborî recordul mondial la luminozitatea display-ului, și vorbesc foarte serios. Display-ul HDR permite o luminozitate de 1300cd/m2, în timp ce de exemplu un Samsung Galaxy S7 scoate doar 855cd/m2.

Așadar, vești bune pentru amatorii de video și de fotografii, datorită HDR (High Dynamic Range), acestea vor părea mult mai vibrante, mai vii, mai colorate, mai actuale. Rămâne de văzut modul în care cei de la Sony vor face reglajele pentru Sony Xperia X Premium, e posibil ca socoteala de acasă să nu se potrivească cu cea din târg, cum au făcut și cu display-ul 4K.sony-xperia-xa-15-w782

Succesul display-ul HDR poate relansa Sony, eșecul va bate următorul cui în cosciugul Xperia

Dacă vor scoate din nou un telefon exagerat de scump doar din cauza display-ului, cred că vor intra cu un picior în groapă la propriu ținând cont de faptul că vânzările acestui departament smartphone nu sunt cele mai bune din ultimii ani pentru cei de la Sony. Cerând prețuri mari pentru niște funcții de care beneficiază doar un anumit sector al clientelei, venind cu lansări de produs anapoda, nu văd prea strălucit viitorul Sony pe acest sector de smartphone.

Articole Recomandate

Care a fost primul tău telefon Android? Povestea lui Rambo… Primul meu telefon android a fost un Samsung Galaxy Grand Neo Dual Sim pe care l-am cumpărat de la RCS-RDS în momentul în care aceștia au trecut în re...
Huawei Honor 7 Lite vs Samsung Galaxy J5 2016 – performanță sau calitate de cons... Am spus de multe ori faptul că Samsung Galaxy J5 2016 este cel mai bun telefon sub 1000 de lei. Luni de zile asta am crezut până am dat peste acest Hu...
Probleme Samsung Galaxy S7 și rezolvările lor Samsung Galaxy S7 este un telefon grozav dar din păcate, nici un producător nu a reușit să aducă până acum pe piață telefonul perfect. În cele ce urme...

Ți-a plăcut acest articol? Înscrie-te la NEWSLETTER

Îți vom trimite o dată pe săptămână cele mai importante știri din lumea Android! Nu vă faceți griji, urâm SPAM-ul la fel de mult ca voi.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here