SHARE
sistemele de operare android

Contează componentele atunci când dispozitivele rulează același Android?  Ei bine, ultimele telefoane apărute pe piață precum Samsung Galaxy S7 sau LG G5 au niște componente interne extraordinare, sunt vârf de gamă cu alte cuvinte.

Procesoare cu 8 nuclee, mulți GB de RAM sunt specificații pe care nu le aveam nici măcar pe calculatoare în urmă cu ceva ani. S-a ajuns în acest punct din cauza faptului că noi nu vrem un telefon pe care să-l folosim doar pentru sunat și Facebook, noi vrem un telefon care să le facă pe toate.

Ei bine, toate dispozitivele ce rulează Android au la bază același  tip de sistem de operare. Cu toate acestea, deși Android este universal, nu este același de la telefon la telefon. Un tip de Android veți întâlni pe HTC, altul pe Motorola, altul chiar pe telefoanele celor de la Google. Există această diversitate pentru că Android este open source, nimeni nu fabrică acest OS ca să-l vândă apoi.

Acest mod de a personaliza Androidul a ajutat la dezvoltarea industriei pentru că dacă toate telefoanele ar avea aceleași funcții, prin ce s-ar mai diferenția? Doar aspect și componente? Cei care reușesc să aducă în prim plan un Android cu funcții pe care utilizatorii și le doresc, au de câștigat. E un fel de muncă de cercetare continuă și implementare. De asemenea, faptul că Android este open source a adus beneficii și pentru companiile micuțe care fabrică telefoane, nu doar pentru magnații precum Samsung. Astfel companii precum OnePlus au putut folosi acest OS fără să plătească nimic.

Foarte multe telefoane Android, în special cele de top au o grămadă de funcții implementate și sunt gândită să facă multe. Ce înseamnă asta? Înseamnă un soft foarte mult modificat de la Androidul general care de asemene are nevoie de componente interne foarte puternice pentru a rula corect. Samsung Galaxy S7 este exemplul perfect: cel mai puternic procesor + foarte mulți rami. Aceste componente fac ceea ce utilizatorii își doresc, aduc funcții noi și de calitate. E clar că fără aceste componente telefonul nu ar putea niciodată să facă atât de multe lucruri mișto. Cum ar arăta softul  de pe un S7 implementat pe un S4? Evident nu ar face față.

Așadar, componentele interne contează destul de mult chiar dacă toate dispozitivele Android rulează practic un singur sistem de operare aproape identic.

Articole Recomandate

Ai o tabletă veche cu care consideri că nu mai ai ce face? Iată 5 idei destul de... În momentul în care cumperi o tabletă Android, ești conștient de faptul că în câțiva ani, tehnologia și internetul vor evolua suficient de mult cât să...
Piața smartwatch a murit. Aduceți un popă Nu știu cum vi se pare vouă peisajul ceasurilor inteligente, însă din punctul meu de vedere asistăm la un frumos priveghi. Lăsând la o parte imaginea ...
Cum să încarci un telefon FĂRĂ ÎNCĂRCĂTOR (3 moduri năstrușnice) Nu întotdeauna ai la îndemână un încărcător sau o priză și de obicei, cu cât ai bateria mai descărcată cu atât vei fi mai departe de aceste două eleme...
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY