SHARE

Telegram si Facebook Messenger sunt doua aplicatii ce definesc apropierea de perfectiune in ceea ce priveste mesageria instant. Desi ambele ofera aceleasi functii de baza, fiecare are puncte slabe si puncte forte daca le comparam intre ele. Asadar, sa vedem care sunt diferentele intre cele doua.

Telegram Messenger

Avantajele majore ale Telegram sunt reprezentate de securitate si intimitate, nici Whatsapp nici Facebook Mesenger nu ofera o encriptie atat de buna precum Telegram. WhatsApp s-a imbunatatit tot mai mult in ultima vreme din acest punct de vedere, Facebook Messenger e singura care a ramas de caruta. Telegram iti mai ofera posibilitatea sa setezi chat secret intre doua persoane. Aceste chaturi folosesc end-to-end encryption – un nivel de securitate pe care celelalte doua aplicatii nu-l ofera si iti permite de asemenea sa creezi mesaje ce se autodistrug dupa o anumita perioada.

Dezavantajele Telegram se leaga de faptul ca aplicatia nu ofera posibilitatea de voice calling si astfel, multi sunt nevoiti sa ii spuna pas. In plus, daca stai sa te gandesti mai bine la asa-zisele mesaje secrete care se autodistrug, poti face un print-screen daca vrei sa le imortalizezi. Ca ultim dezavantaj, am putea spune ca Telegram nu are un serviciu de browser web integrat precum celelalte doua aplicatii.

Facebook Messenger

Facebook Messenger pare sa fie printre noi de zeci, sute, mii de ani, de-o vesnicie. Are o interfata curata si usor de folosit. Poti scrie mesaje prietenilor folosind numerele lor de telefon, poti trimite poze, stickere, GIF-urisi multe altele. Poti suna international gratis din aplicatie chiar si fara sa destii un cont de Facebook.

Dezavantajele Facebook Messenger: nu exista buton de LogOut.  Ca cate deloghezi, trebuie sa mergi la ettings > Applications > Manage Applications si sa dai Clear Data.  De asemenea, nu ai control asupra notificarilor. Cel mai mare dezavantaj al Facebook se leaga de securitate si intimitate. Adica Facebook ofera ceva protectie, insa criptarea datelor din aplicatie e o gluma proasta.

Articole Recomandate

Salvează pozele vechi cu ajutorul Google PhotoScan Google are multe aplicații și servicii în portofoliul său și multe dintre acestea sunt deja instalate pe telefoanele noastre din clipa în care le cump...
Cei mai buni antiviruși Android (decembrie 2016) Chiar dacă în urmă cu ceva timp virușii erau ceva de domeniul fantasticului pentru sistemul de operare Android, cu timpul, inevitabil și-au făcut simț...
Smart HDR – aplicația Android care stoarce ultima picătură de culoare din fotogr... Am spus de multe ori faptul că HDR este una dintre cele mai mari inovații din lumea fotografiei smartphone, mai ales prin prisma aplicațiilor dedicate...
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY